foto: Ekrānuzņēmums
Krievijā aizturēts sektas līderis Visarions, kas sevi uzdod par Jēzus Kristu reinkarnāciju
Visariona aizturēšanā piedalījās gan Federālais drošības dienests (FDD), gan citas tiesībsargāšanas iestādes.
Pasaulē
2020. gada 22. septembris, 16:39

Krievijā aizturēts sektas līderis Visarions, kas sevi uzdod par Jēzus Kristu reinkarnāciju

Jauns.lv / LETA

Krievijā otrdien aizturēts sektas līderis, kas sevi uzdod par Jēzus Kristu reinkarnāciju, un viņa tuvākie līdzgaitnieki.

Izmeklēšanas komisija paziņojusi, ka Sibīrijā aizturēts Sergejs Torops, kas viņa sekotājiem pazīstams kā Visarions. Operācijā, kurā bija iesaistīti īpašo uzdevumu vienības kaujinieki, aizturēti arī divi viņa tuvākie palīgi.

Izmeklēšanas komitejas izplatītajā videoierakstā redzams, kā maskās tērpti īpašo uzdevumu vienības kaujinieki iesēdina helikopterā 59 gadus veco Visarionu un vēl divus vīriešus.

foto: Ekrānuzņēmums
Visariona aizturēšanā piedalījās gan Federālais drošības dienests (FDD), gan citas tiesībsargāšanas iestādes.

Operācijā Krasnojarskas apgabalā, kur atrodas Viosariona dibinātais ciemats "Saules pilsēta", piedalījās gan Federālais drošības dienests (FDD), gan citas tiesībsargāšanas iestādes.

Bijušais milicis Torops apgalvo, ka 1989.gadā pēc darba zaudēšanas viņš piedzīvojis atklāsmi.

1991.gadā viņš dibināja "Pēdējās derības baznīcu", un tagad "Saules pilsētā", kā arī vairākos citos nomaļos ciematos taigā mitinās vairāki tūkstoši Visariona sekotāju.

Izmeklētāji apgalvo, ka pašpasludinātais mesija un viņa līdzgaitnieki izkrāpj no sekotājiem līdzekļus, kā arī tos pakļauj emocionālai vardarbībai.

Izmeklēšanas komiteja gatavojas sektas līderiem izvirzīt apsūdzības par nelikumīgas reliģiskas organizācijas dibināšanu un par "smaga kaitējuma nodarīšanu divām personām".

Visariona dibinātās sektas locekļiem sadzīvē jāievēro no pareizticības un vides aizstāvju repertuāra aizgūtu priekšrakstu sajaukums.

Starp viņa sekotājiem ir gan mūziķi, gan ārsti, gan kādreizējās PSRS armijas virsnieki, gan pat kāds bijušais Baltkrievijas ministrs. Visarionam izdevies piesaistīt sekotājus arī no tādām tālām zemēm kā Kuba, Bulgārija, Beļģija, Austrālija un Vācija. Viņa sekotāju vidū ir arī latvieši.

Pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados vairāki sektas locekļi, kas bija pārcēlušies uz "Saules pilsētu", ir izdarījuši pašnāvības vai arī gājuši bojā skarbo dzīves apstākļu un medicīniskās aprūpes trūkuma dēļ.