foto: EPA/Scanpix
Lietuvā ar Covid-19 saslimuši vēl 45 cilvēki, bet Igaunijā 36 jauni gadījumi
Latvijas kaimiņvalsīts pagājušajā diennaktī atkal reģistrēts liels inficēto skaits.
Pasaulē
2020. gada 16. septembris, 14:27

Lietuvā ar Covid-19 saslimuši vēl 45 cilvēki, bet Igaunijā 36 jauni gadījumi

Jauns.lv / LETA

Lietuvā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu apstiprināta 45 cilvēkiem, trešdien paziņojusi Veselības ministrija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Līdz ar to inficēšanās ar šo vīrusu valstī konstatēta kopumā 3442 cilvēkiem, bet atveseļošanās apstiprināta 2125  cilvēkiem.

Pagājušajā diennaktī veiktas 6079 analīzes, bet pavisam Lietuvā veiktas 706 219 analīzes.

Daļā jaunatklāto gadījumu inficēšanās bijusi saistīta ar konkrētiem slimības perēkļiem. Tostarp  viens gadījums saistīts ar perēkli šūšanas uzņēmumā Šauļos, ar kuru kopumā saistīti 40 gadījumi; viens gadījums saistīts ar perēkli Raseiņu policijas komisariātā, ar kuru pavisam saistīti 18 gadījumi; viens gadījums saistīts ar perēkli Raseiņu slimnīcā, ar kuru saistīti pavisam divi gadījumi;  viens gadījums saistīts ar uzliesmojumu Kauņas Tehnoloģiju universitātē, ar kuru saistīti pavisam divi gadījumi; viens gadījums saistīts ar ģimenes svinībām Klaipēdas apriņķī, ar kuru saistīti pavisam astoņi gadījumi;  viens gadījums saistīts ar uzliesmojumu transporta kompānijā Viļņas rajonā, ar kuru pavisam saistīti trīs gadījumi;  viens gadījums saistīts ar uzliesmojumu Klaipēdas uzņēmumā "Klaipedos energija", ar kuru pavisam saistīti 11 gadījumi; viens gadījums saistīts ar kāda uzņēmuma darbinieku ekskursiju Klaipēdas rajonā, ar kuru pavisam saistīti 12 gadījumi; trīs gadījumi saistīti ar uzliesmojumu Viļņas Gabijas ģimnāzijā, ar kuru saistīti pavisam 12 gadījumi.

Četros gadījumos inficētā persona ieradusies no ārzemēm. 14 gadījumos cilvēks inficējies saskarsmē ar zināmu personu, kurai vīruss atklāts jau iepriekš, vēl 16 gadījumos nav ziņu, kur varētu būt notikusi inficēšanās.

Ar vīrusa izraisīto slimību Covid-19 Lietuvā miruši 87 cilvēki, bet vēl 13 ar jauno koronavīrusu inficētajiem nāves cēlonis bijis cits. Aizvadītajā diennaktī nāves gadījumi nav reģistrēti.

Pēc Lietuvas Nacionālā sabiedrības veselības centra datiem, 14 dienu kumulatīvais inficēšanās gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 15.septembrī Lietuvā ir 17,4. Savukārt, pēc Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem, šis rādītājs ir 18,4.

Igaunijā aizvadītajā diennaktī inficēšanās ar jauno koronavīrusu atklāta 36 cilvēkiem, trešdien paziņojis Veselības departaments.

Līdz ar to apstiprināto inficēšanās gadījumu skaits Igaunijā sasniedzis 2756. Atveseļošanās apstiprināta 1778 cilvēkiem.

Pagājušajā diennaktī veiktas 2432 analīzes, bet pavisam Igaunijā veiktas 177 504 analīzes.

No 36 jaunatklātajiem gadījumiem 16 gadījumos inficēšanās notikusi saskarsmē ar zināmām personām, kurām vīruss atklāts jau iepriekš, bet par pārējiem gadījumiem pagaidām nav ziņu, kur varētu būt notikusi inficēšanās.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Nāves gadījumi ar jaunā koronavīrusa izraisīto slimību Covid-19 Igaunijā pagājušajā diennaktī nav reģistrēti. Pavisam Igaunijā ar šo slimību miruši 64 cilvēki.

Pēc Igaunijas Veselības departamenta datiem, 14 dienu kumulatīvais Covid-19 gadījumu skaits uz 100 000 iedzīvotāju 16.septembrī Igaunijā ir 25,66. Savukārt, pēc Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra datiem, šis rādītājs ir 24,4.