foto: AP/Scanpix
Neticami, bet fakts - mēnesi pēc sprādziena zem drupām Beirūtā konstatē sirdsdarbību
Pasaulē
2020. gada 5. septembris, 19:12

Neticami, bet fakts - mēnesi pēc sprādziena zem drupām Beirūtā konstatē sirdsdarbību

Jauns.lv

Trešo dienu Beirūtā (Libānā) turpinās glābšanas operācija, lai atrastu, iespējams, vēl kādu izdzīvojušu cilvēku. Ceturtdien, 3. septembrī, meklēšanas un glabšanas komandai piederošs speciāli apmācīts suns metās kādu drupu virzienā – šķietami kaut ko atradis. Izmantojot speciālu aparātu, komanda zem gruvešiem konstatējusi teju neticamo – sirdsdarbības signālus, ziņo Dailymail.

Beirūtā norit glābšanas operācija, lai atrastu, iespējams, vēl izdzīvojušu cilvēku

gallery icon

Nekavējoši sākti glābšanas darbi, bet diemžēl tie nerit tik ātri. Jau trešo dienu glābēji un brīvprātīgie mēģina tikt līdz signāla avotam.

Arī aizvadītajā naktī iekārta joprojām uzrādījusi iespējamas dzīvības pazīmes. Tiek pieļauts, ka konkrētajā vietā varētu būt izdzīvojis kāds no diviem bērniem - viņi tur pārdevuši puķes.

Lai arī iespēja, ka kāds tiešām izdzīvojis, ir ļoti maza, tomēr glābēji norādījuši, ka darbu turpinās.

“Glābšanas operācijās kā šī nekad nedrīkst zaudēt cerību, vienlaikus nekad arī nedrīkst apgalvot, ka ir cerība,” aģentūrai “Reuters” paudis Libānas civilās aizsardzības operāciju direktors Džordžs Musa.

Arī civilās aizsardzības darbinieks Juzefs Malahs paudis līdzīgu viedokli: "Pat tad, ja cerība ir mazāka par 1%, mums jāturpina meklēt".

Nenoliedzami, ir ļoti maz ticams, ka kāds izdzīvojušais tiktu atrasts mēnesi pēc sprādziena, kas plosījās Beirūtā, kad ostā uzliesmoja gandrīz 3000 tonnu amonija nitrāta.

4. augusta sprādzienā gāja bojā 191 cilvēks un tika ievainoti 6000 cilvēku. Tas tiek uzskatīts par vienu no lielākajiem jebkad reģistrētajiem ar kodolenerģiju nesaistītajiem sprādzieniem.

Sprādziena laikā noliktavā atradās 2750 tonnas bīstamās ķīmiskās vielas, kas izteikta kā 3,5 zemestrīces ekvivalents.

Tēmas