foto: ekrānuzņēmums no video
Skotijā no sliedēm nobraucis pasažieru vilciens; vairāki cilvēki nopietni ievainoti
Pasaulē
2020. gada 12. augusts, 15:18

Skotijā no sliedēm nobraucis pasažieru vilciens; vairāki cilvēki nopietni ievainoti

Jauns.lv

Aberdīnšīrā Skotijā no sliedēm nobraucis pasažieru vilciens. Kā ziņo BBC, vairāki cilvēki guvuši nopietnus ievainojumus. Domājams, ka vilciens avarējis spēcīgās vētras dēļ.

Uz notikuma vietu izsauktas aptuveni 30 neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta vienības, atlidojis arī glābšanas helikopters. Sarežģīta ir piekļuve dzelceļa līnijai, jo zemes reljefs ir nelīdzens un sliedes ieskauj daudz koku.

Vietējie mediji ziņo, ka negadījumā miris vismaz viens cilvēks, bet šī informācija nav oficiāli apstiprināta.

Virs avarējušā vilciena pacēlies milzīgs dūmu mutulis.

Ziņu aģentūra PA ziņo, ka vilciens, iespējams, no sliedēm nobraucis zemes noslīdeņa dēļ.

Skotijas pirmā ministre Nikola Stērdžena raksturojusi notikušo kā "ārkārtīgi nopietnu starpgadījumu" un sacīja, ka jau laikus ir saņemti ziņojumi par "nopietniem ievainojumiem".

Zināms, ka spēcīgais lietus Skotijā izraisījis plašus plūdus, appludināti vairāki ceļi Skotijas centrālajā un austrumu daļā. Lielbritānijas policija informē, ka tās darbinieki izsaukumus uz notikuma vietu saņēmuši ap plkst. 9.43 pēc vietējā laika. Medijs "The Telegraph" ziņo, ka negadījums noticis jau īsi pēc plkst. 7 un nav skaidrs, kāpēc izsaukums saņemts tik novēloti.

Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons, uzzinot par notikušo, pavēstījis, ka domās ir kopā ar visiem negadījumā cietušajiem un pateicas ārkārtas dienestiem par darbu.