foto: AP/Scanpix
Madelēnas lietā aizdomas turēto vācieti izņem no aizdomās turēto saraksta kādā citā baisā noziegumā
2019. gads. Preses konference, kurā policija paziņo par DNS paraugu vākšanu un salīdzināšanu.
Pasaulē
2020. gada 4. augusts, 19:34

Madelēnas lietā aizdomas turēto vācieti izņem no aizdomās turēto saraksta kādā citā baisā noziegumā

Jauns.lv

Vācijas policija paziņojusi, ka Madelēnas Makkenas lietā aizdomās turētais Kristians Brekners izņemts no aizdomās turēto saraksta kādas citas meitenītes pazušanas, izvarošanas un noslepkavošanas lietā.

Klaudija Rufa tika nolaupīta 1996. gadā Grefenbroihas pilsētā, kad bija izgājusi pastaigā ar kaimiņu suni. 11 gadus vecā meitene tika seksuāli izmantota un noslepkavota, bet viņas mirstīgās atliekas sadedzinātas tika atrastas 70 kilometru attālumā no pilsētas. Līdz pat šim brīdim neviens nav apsūdzēts par šī nozieguma pastrādāšanu, lai gan Vācijas policija veltīja lielus spēkus un resursus, lai meklētu vainīgo, un dara to aizvien, jo izmeklēšana tika atjaunota.

Likumsargi pārbaudīja arī Breknera iespējamo saistību ar šo noziegumu, tomēr šonedēļ paziņoja, ka viņš no aizdomās turēto saraksta tiek izslēgts.

“Pēc iegūtās informācijas salīdzināšanas, tiek uzskatīts, ka Kristians B nebija Grefenbroihas pilsētā tajā laikā. Papildus, DNS pārbaudes ir negatīvas,” norāda likumsargi.

Turpinot izmeklēt noziegumu, pērn, 23 gadus pēc notikušā, Vācijas likumsargi simtiem vīriešu šajā pilsētā veica DNS pārbaudes. Paredzēts, ka līdz šī gada beigām izdosies salīdzināt 2400 paraugus.

Lai arī pašā sākumā jau nebija nekādu pierādījumu, kas Brekneru saistītu ar Rufas pazušanu, viņš, neraugoties uz to, bija iekļauts aizdomās turēto sarakstā.

Kā zināms, 43 gadus vecais Kristians Brekners, kurš jau pagātnē ir paveicis dažādus seksuāla rakstura noziegumus, šobrīd tiek turēts aizdomās par mazās britu meitenītes Madelēnas nolaupīšanu.

Vācu likumsargi nesen veica rakšanas darbus kādā dārziņā pie Hanoveres, tomēr detalizētas informācijas par darbu iznākumu pagaidām nav.

Madelēnas lieta: Vācijas policija netālu no Hanoveres turpina pārmeklēt zemes pleķi

Madelēnas Makkenas pazušanas lietas izmeklētāji Vācijā atraduši paslēptu pagrabu vietā, kur 2007. gadā, iespējams, dzīvojis aizdomās turamais Kristians Brekners, vēsta ...

gallery icon

Jāatgādina, ka tobrīd trīs gadus vecā meitenīte pazuda 2007. gadā no brīvdienu dzīvokļa Algarves kūrortā Portugālē. Britu policija ilgus gadus izmeklēja šo lietu, tomēr nekādu vērā ņemamu panākumu, kas palīdzētu vecākiem beidzot uzzināt, kas notika ar viņu meitu, līdz šim nebija. Tomēr šogad pēkšņi izskanējis vācieša Breknera vārds.

Pirmais mēnesis pēc Madelēnas Makkenas pazušanas 2007. gadā

gallery icon

Kopš vācietis Kristians Brekners kļuvis par galveno aizdomās turamo Madelēnas pazušanas lietā, Vācijas un britu policija saņēmusi aptuveni 1000 zvanu par vīrieša iespējamajiem noziegumiem. Likumsargiem esot pamats uzskatīt, ka pašreiz cietumā esošais vīrietis izvarojis vairākas sievietes.

Britu mediji raksta, ka 2014. gadā Kristians Brekners zaudējis savaldību, kad darbinieki kādā bārā Vācijā sākuši apspriest Madelēnas pazušanu. “Bērns ir miris un tas ir labi,” esot sacījis Brekners. 34 gadus vecā bārmene Lenta Johlica stāstījusi: “Viņš pilnībā zaudēja savaldību, kad mēs sēdējām ar draugiem un apspriedām Madelēnas lietu.”

Pirms 13 gadiem pazudusī Madelēna Makkena

Madelēna Makkena pazuda 2007.gadā Portugālē, kamēr viņas vecāki bija izgājuši vakariņās uz tuvējo bāru.

gallery icon