Andrea Bočelli pie Milānas katedrāles koronavīrusa pandēmijas laikā

gallery icon
17
Pasaulē
2020. gada 28. jūlijs, 18:39

Itāļu tenors Andrea Bočelli savā valstī juties "pazemots un aizvainots"

Jauns.lv

Pasaulslavenais itālis Andrea Bočelli konferences laikā paziņojis, ka valstī ieviesto ierobežojumu dēļ juties "pazemots un aizvainots", ziņo BBC.

"Es nevarēju atstāt mājas, kaut arī nebiju izdarījis noziegumu," sacīja slavenais tenors. 61 gadu vecais mūziķis nenoliedz, ka pārkāpis valstī noteiktos ierobežojumus un atklāj, ka, viņaprāt, pandēmijas smagums ir pārspīlēts.

"Es nedomāju, ka manā vecumā uzturēties mājās ir pareizi un veselīgi," teica Bočelli. "Esmu sasniedzis noteiktu vecumu un man ir vajadzīga saule un D vitamīns." Bočelli pamudinājis arī citus pilsoņus "atteikties ievērot noteikumus".

Viņa komentāri pārsteiguši daudzus, jo pandēmijas laikā Andrea Bočelli bija kļuvis par nacionālās vienotības simbolu. Lieldienās Bočelli sniedza bezmaksas tiešsaistes solo koncertu, viens pats dziedot Milānas katedrālē.

"Atteiksimies ievērot šos noteikumus. Lasīsim grāmatas, pārvietosimies, iepazīsim viens otru, runāsim, veidosim dialogus," viņš sacīja. Neticību pandēmijas smagumam viņš pamato ar to, ka nepazīst nevienu, kurš ar Covid-19 atrastos intensīvās terapijas nodaļā.

Itālis, kuram ir divi pieauguši dēli no iepriekšējās laulības, un nepilngadīga meita no pašreizējās sievas Veronikas Berti, kritizēja Itālijas valdības pieeju skolu atkal atvēršanai. "Man ir astoņus gadus veca meita, un ir neiedomājami, ka šiem bērniem būs jāsēž skolas solā, atdalītiem ar organisko stiklu un paslēptiem zem maskām," pauda Bočelli. "Ir neaptverami, ka skolas tik ātri tika slēgtas, bet tāda pat ātrumā tika atvērti naktsklubi, uz kuriem jaunieši dodas nevis mācīties, bet bojāt savas smadzenes."

View this post on Instagram

#SaintTropez

A post shared by Andrea Bocelli (@andreabocelliofficial) on

Pēc tam, kad Bočelli komentāri sasnieguši plašāku sabiedrību, viņš norādījis, ka tie tikuši "pārprasti", un viņa fonds ir palīdzējis daudziem cilvēkiem, kuri cīnījušies ar koronavīrusu.

Bočelli savulaik paziņojis, ka pats maijā izslimojis Covid-19, bet nav gribējis to afišēt aiz cieņas pret tiem, kuri no slimības cietuši nopietnāk.

Lai gan Itālijā šobrīd ieviestie ierobežojumi lielākoties ir reģionalizēti, visā valstī sejas maskas ir obligātas sabiedriskajā transportā un veikalos, kā arī publiskās vietās ir jāievēro viena metra distance. Publiskos pasākumos iekštelpās drīkst pulcēties līdz 200 cilvēkiem, bet ārā - līdz 1000 cilvēkiem.

Itālijā līdz šim reģistrēti vairāk nekā 246 tūkstoši Covid-19 gadījumu. Ar slimību miruši 35 tūkstoši cilvēku.

Ģimenes dzīve nelielā Itālijas pilsētiņā pandēmijas laikā

Itāļu skolotājs Marico Toniolo iemūžinājis savas ģimenes dzīvi pandēmijas laikā. Toniolo dzīvo kopā ar saviem vecvecākiem, sievu Kiaru un divgadīgo ...

gallery icon
46