Vācu policija, izmeklējot Madelēnas Makkenas pazušanu, pārmeklē zemes pleķīti netālu no Hanoveres

gallery icon
Pasaulē
2020. gada 28. jūlijs, 15:29

Pavērsiens Madelēnas Makkenas lietā. FOTO: policija rok zemes pleķīti pie Hanoveres

Jauns.lv

Vācu likumsargi Hanoverē manīti, pārmeklējam kādu zemes pleķi. Likumsargi apstiprinājuši, ka šiem darbiem ir saistība ar britu meitenītes Madelēnas Makkenas pazušanas lietu, kas pēdējo mēnešu laikā beidzot pavirzījusies uz priekšu, jo ir identificēts aizdomās turētais – 43 gadus vecais vācietis Kristians Brekners.

Attēlos no notikuma vietas redzams, ka darbos iesaistīts liels daudzums policijas tehnikas.

Zināms, ka meklēšanas darbi norit netālu no vietas, kur dzīvojis Brekners.

“Es varu apstiprināt, ka meklēšanas darbi norit saistībā ar mūsu izmeklēšanu Medijas Makkenas lietā,” aģentūrai AFP pavēstīja vietējo tiesībsargājošo iestāžu pārstāve Jūlija Meijere, norādot, ka plašākus komentārus pašlaik nevar sniegt, jo policijai vajag vairāk laika, lai pabeigtu iesākto.

Par “dramatisku situācijas attīstību” notiekošo nodēvējis britu tabloīda “Sky News” kriminālziņu korespondents Martins Bērnts, kurš norādījis, ka pagaidām gan nav skaidrs, ko tieši policija meklē.

Darbi notikuma vietā norit jau no pirmdienas un darbos iesaistīts arī ekskavators.

Kopš vācietis Kristians Brekners kļuvis par galveno aizdomās turamo Madelēnas pazušanas lietā, Vācijas un britu policija saņēmusi aptuveni 1000 zvanu par vīrieša iespējamajiem noziegumiem. Likumsargiem esot pamats uzskatīt, ka pašreiz cietumā esošais vīrietis izvarojis vairākas sievietes.

Pirmais mēnesis pēc Madelēnas Makkenas pazušanas 2007. gadā

gallery icon

Britu mediji raksta, ka 2014. gadā Kristians Brekners zaudējis savaldību, kad darbinieki kādā bārā Vācijā sākuši apspriest Madelēnas pazušanu. “Bērns ir miris un tas ir labi,” esot sacījis Brekners. 34 gadus vecā bārmene Lenta Johlica stāstījusi: “Viņš pilnībā zaudēja savaldību, kad mēs sēdējām ar draugiem un apspriedām Madelēnas lietu.”

Pirms 13 gadiem pazudusī Madelēna Makkena

Madelēna Makkena pazuda 2007.gadā Portugālē, kamēr viņas vecāki bija izgājuši vakariņās uz tuvējo bāru.

gallery icon

Jauns.lv jau ziņoja, ka vācu un britu likumsargu sadarbības rezultātā 2007.gadā pazudušās trīsgadīgās Madelēnas Makkenas lietā izvirzīts jauns aizdomās turamais - 43 gadu vecs vācu ieslodzītais, kurš apsūdzēts par 72 gadu vecas amerikāņu tūristes izvarošanu Portugāles pilsētā Prajā da Lusā, vien 18 mēnešus pirms mazās Madelēnas pazušanas