Beļģijas amatpersonas mudina rīkoties, lai nepieļautu koronavīrusa "lavīnu"
foto: REUTERS/SCANPIX
Aizvadītajā nedēļā Beļģijā katru dienu bijuši vidēji 184 jauni inficēšanās gadījumi.
Pasaulē

Beļģijas amatpersonas mudina rīkoties, lai nepieļautu koronavīrusa "lavīnu"

Jauns.lv / LETA

Beļģijā pēc Covid-19 pandēmijas ierobežojumu mazināšanas vērojams bīstams jaunu koronavīrusa gadījumu skaita pieaugums, trešdien norādīja veselības jomas amatpersonas, brīdinot par iespējamu otru epidēmijas vilni.

Beļģijas amatpersonas mudina rīkoties, lai nepieļa...

Beļģijas nacionālā drošības padome sanāks ceturtdien un varētu lemt par to, ka tiek atlikta nākamā fāze ceļā, lai atgrieztos pie normālas ekonomiskās un sociālās dzīves.

Tomēr jau trešdien preses konferencē amatpersonas mudināja iedzīvotājus ar lielāku nopietnību izturēties pret sociālās distancēšanās vadlīnijām un biežāk mazgāt rokas.

"Ir ļoti svarīgi, ka mēs strādājam kopā, lai apturētu šo sniega bumbas efektu, pirms tā ir izraisījusi jaunu lavīnu," sacīja pārstāvis sakariem ar presi Baudeveins Katri. "Šī situācija nav bez izejas, mēs vēl varam mainīt notikumu gaitu, bet mums ir jārīkojas ātri."

Katri stājies līdzšinējā Beļģijas federālā runasvīra Covid-19 jautājumos Īva van Lātema vietā, kurš sācis ievērot brīvprātīgu karantīnu, kad kontaktējies ar kādu vīrusa pārnēsātāju.

Beļģija proporcionāli tās iedzīvotāju skaitam Covid-19 pandēmijā bija viena no vissmagāk skartajām Eiropas valstīm, tomēr līdz ar kaimiņvalstīm tā spējusi uzliesmojumu pakļaut kontrolei.

Tomēr tagad jaunu inficēšanās gadījumu skaits atkal sācis pieaugt.

Aizvadītajā nedēļā katru dienu bijuši vidēji 184 jauni inficēšanās gadījumi, un tas, salīdzinot ar iepriekšējām septiņām dienām, ir pieaugums par 98%.

Vairums jauno inficēšanās gadījumu ir iedzīvotāju aktīvās daļas vidū vecumā no 20 līdz 59 gadiem, tomēr pieaug arī nopietno saslimšanas gadījumu skaits, kad bijusi nepieciešama hospitalizācija, skaidroja Katri.

Beļģijā ar Covid-19 saistīto nāves gadījumu skaits sasniedzis 9805, bet ar koronavīrusu kopš epidēmijas sākuma inficējušies 64 258.