VIDEO: kravas konteineros Nīderlandē atrasti cilvēku spīdzināšanai rūpīgi gatavoti moku kambari
2020. gada 8. jūlijs, 14:08

VIDEO: kravas konteineros Nīderlandē atrasti cilvēku spīdzināšanai rūpīgi gatavoti moku kambari

Jauns.lv

Nīderlandes policija uzgājusi spīdzināšanas vietu, kas ieslēpta kravas konteineros, ziņo CNN. Konteineri izklāti ar skaņu necaurlaidīgiem materiāliem, turklāt tajos atradušās ierīces, kas, šķiet, izmantotas spīdzināšanai.

Policisti 22.jūnijā veikuši reidu netālu no Nīderlandes un Beļģijas robežas. Likumsargi arestējuši sešus vīriešus, kuri tiek turēti aizdomās par cilvēku nolaupīšanu un ķīlnieku sagrābšanu.

Varas iestādes apgalvo, ka izmeklēšana sākusies jau aprīlī. Likumsargi piekļuvuši šifrētam tērzēšanas tīklam "EncroChat", tādējādi izsekojot grupas kustības un plānus. No sarunām bija secināms, kas ir noskatītie upuri.

Par moku kambariem pārveidotie kravas konteineri Nīderlandē

Nīderlandes policija uzgājusi spīdzināšanas vietu, kas ieslēpta kravas konteineros, ziņo CNN. Konteineri izklāti ar skaņu necaurlaidīgiem materiāliem, turklāt tajos atradušās ...

gallery icon
14

Likumsargi uzgājuši sešus kravas konteinerus, kas pārveidoti par "cietuma kamerām", kā arī dažādus asus priekšmetus, tostarp zaru šķēres, dārza grieznes, skalpeļus, rokas zāģi, knaibles. Atrasti arī vairāki roku dzelži un melni kokvilnas maisi. Konteineros uzstādītas arī kameras.

"Katrā konteinerā pie griestiem un grīdas piestiprināti roku dzelži, lai aiz tiem kādu varētu piekarināt," teikts policijas paziņojumā. "Telpas noklātas ar trokšņus izolējošiem paneļiem un siltumizolējošo foliju." Vienā no telpām atradies arī zobārstniecības krēsls ar kāju un roku siksnām. Kratīšanas laikā kādā mājā Roterdamā atrasti arī 24 kilogrami psihoaktīvās vielas MDMA.

Policisti atraduši arī trīs nozagtus kravas furgonus, divus "BMW" markas spēkratus, kā arī 25 ieročus. 

Seši notikušā sakarā arestētie vīrieši ir no Nīderlandes. Pašreiz viņi atrodas pirmdien Amsterdamas tiesas piespriestajā 90 dienu apcietinājumā.

foto: AP/Scanpix
Likumsargi uzgājuši sešus kravas konteinerus, kas pārveidoti par "cietuma kamerām"

Vērienīgais atklājums nācis klajā pēc virknes veiksmīgu reidu, ko veikusi Apvienotās Karalistes un Eiropas valstu policija. Pamatojoties uz tīklā "EncroChat" iegūto informāciju, Lielbritānijā un Nīderlandē arestēti vairāki simti noziedznieku un konfiscētas vairāk nekā 27 tonnas narkotisko vielu. "EncroChat" bijis "noziedzīgs tirgus laukums", ko visā pasaulē izmantojuši pat 60 000 cilvēku, lai koordinētu nelegālu preču apriti, naudas atmazgāšanu un konkurentu slepkavību plānus.