foto: Ekrānuzņēmums
Sašutums par žurnālistes rīcību: nopozē fotogrāfijai ar urbi pie sagrauta veikala ASV un aizbrauc
Iepozēja, pateica paldies un prom bija.
Pasaulē
2020. gada 6. jūnijs, 07:06

Sašutums par žurnālistes rīcību: nopozē fotogrāfijai ar urbi pie sagrauta veikala ASV un aizbrauc

Jauns.lv

ASV, kur šobrīd cīņu pret Covid-19 nomainījusi cīņa pret rasismu, protesti un demonstrācijas pēc afroamerikāņa Džordža Floida nogalināšanas policijas aizturēšanas laikā aizvien nerimst, tomēr ir cilvēki, kuri uz notiekošā rēķina vēlas vairot savu popularitāti. Tā noticis ar izdevuma “Washington Examiner” žurnālisti Fionu Moriartiju-Makloklinu, kura piestāja pie izdemolēta veikala, lai tikai nofotografētos ar urbi rokās, tēlojot, ka steidz palīgā atjaunot izpostīto, un pēc mirkļa jau prom bija.

Video ar šo atgadījumu sociālajos tīklos tika publicēts šonedēļ. Tajā redzams, kā sieviete aizņemas urbi no remontdarbu veicēja, nopozē fotogrāfijai, pasaka paldies un iekāpj mašīnā, lai dotos prom.

Cilvēki sašuta par šādu rīcību, sakot, ka jaunā sieviete izmantoja šo baiso situāciju, lai pucētu savas spalvas, nevis slavētu remontdarbu veicēju, kurš patiešām kaut ko darīja lietas labā. Video drīz vien sasniedza daudzus miljonus skatījumu, liekot cilvēkiem šo rīcību dēvēt par tēlotājaktīvismu.

Vēlāk atklājies, ka jaunā sieviete ir izdevuma “Washington Examiner” žurnāliste un praktikante. Viņa uzņemto fotogrāfiju bija paguvusi jau publicēt internetā, taču patiesību aiz šī foto atmaskoja aculiecinieku uzņemtais video.

Pēc tam, kad šis video kļuva populārs, jaunā sieviete izdzēsa savu kontu sociālajā tīklā “Twitter”, bet “Instagram” profilu padarīja privātu, kas nozīmē, ka viņas saturu var pārlūkot tikai viņas pašas apstiprinātie sekotāji. Uz vairāku mediju lūgumu komentēt situāciju žurnāliste neatsaucās.

Jauns.lv jau ziņoja, ka saistībā ar policijas aizturētā  Floida nāvi Mineapoles policists Dereks Šovens, kurš zemē nogāzto bija spiedis ar celi uz kakla, tagad tiek apsūdzēts otrās pakāpes slepkavībā (iepriekš tika apsūdzēts vājākā - trešās pakāpes slepkavībā), tāpat arī trīs viņa kolēģiem tiek izvirzītas apsūdzības.