foto: Ekrānuzņēmums
Pēc 54 dienas ilgā karantīnas režīma franči atkal var doties uz darbu
No šodienas francūži atkal varēs iziet no savas mājas bez iepriekš parakstītas deklarācijas.
Pasaulē
2020. gada 11. maijs, 10:23

Pēc 54 dienas ilgā karantīnas režīma franči atkal var doties uz darbu

Jauns.lv / LETA

Ar pirmdienu oficiāli beidzas stingrais karantīnas režīms, kas Francijā ilga 54 dienas nolūkā ierobežot jaunā koronavīrusa izplatību, taču daudzi no ierobežojumiem joprojām paliek spēkā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

No šodienas franči atkal varēs iziet no savas mājas bez iepriekš parakstītas deklarācijas, kurā norādīts iemesls iziešanai uz ielas. Darbu atsāks arī lielākā daļa veikalu un uzņēmumu.

Tomēr, ņemot vērā to, ka Francija ir viena no pandēmijas smagāk skartajām valstīm Eiropā, kur Covid-19 upuru skaits svētdien sasniedza 26 380, varasiestādes vēlas līdz turpmākajam ierobežot pilsoņu sociālos kontaktus līdz minimumam.

foto: Ekrānuzņēmums
No šodienas francūži atkal varēs iziet no savas mājas bez iepriekš parakstītas deklarācijas.

Ikviens, kas var strādāt attālināti, aicināts arī turpmāk to darīt. Arī kafejnīcas un restorāni līdz turpmākajam paliks slēgti.

Pamatskolas pakāpeniski atsāks darbu, sākot ar šo nedēļu, kamēr vidusskolas tiks atvērtas tikai nākamnedēļ apvidos, kas mazāk cietuši no pandēmijas.

Parakstītās deklarācijas par pārvietošanās iemesliem joprojām tiks prasītas no personām, kuras izmantos sabiedrisko transportu sastrēguma stundās, kas atvēlētas pasažieriem, kuru pārvietošanās ir neatliekama.

Visā valstī sabiedriskajā transportā pasažieriem būs jālieto sejas maskas.

Saglabājas arī ceļošanas ierobežojumi starp kontinentālo Franciju un Korsiku, kā arī tās aizjūras teritorijām.

Parīzē un valsts ziemeļaustrumos, kas tiek uzskatīti par pandēmijas vissmagāk skartajām teritorijām, līdz turpmākajam paliks slēgti arī parki.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās