foto: ZUMAPRESS.com
FOTO: Uhaņa pēc 76 dienām atver robežas, un cilvēki metas brīvībā
Pasažieri ierodas Uhaņas dzelzceļa stacijā
2020. gada 8. aprīlis, 11:55

FOTO: Uhaņa pēc 76 dienām atver robežas, un cilvēki metas brīvībā

Jauns.lv

Ķīnas pilsēta Uhaņa, kas uzskatāma par vietu, no kuras sācies jaunā koronavīrusa uzliesmojums, 8.aprīlī pēc gandrīz 11 nedēļām atkal atvērusi robežas.

Pēc brīvības alkstošie cilvēki jau rīta agrumā pārpildīja pilsētas lidostu, dzelzceļa stacijas un citas publiskas vietas. Liela daļa steidzās atkal satikt savas ģimenes, tostarp liels daudzums ārstu, kuri kopš decembra intensīvi strādāja, lai apkarotu slimības izplatību un glābtu dzīvības.

Cilvēki steidzas pamest tikko atvērto Uhaņu

Uhaņa, kur decembrī sākās koronavīrusa uzliesmojums, trešdien beidzot atvērta un cilvēkiem atļauts atstāt pilsētu, ja viņi ir veseli, paziņojušas Ķīnas ...

gallery icon
34

Tiesa, pilsētu atstāt ļauts tikai veselajiem cilvēkiem. Joprojām aktīvi tiek veiktas veselības pārbaudes, temperatūras mērīšana.

Uhaņa tika slēgta 23.janvārī, lai ierobežotu Covid-19 izplatību. Lai gan pilsētā iebraukt drīkstēja, no tās ārā tikt nevarēja līdz pat šodienai.

Jau ziņots, ka Uhaņā ar jauno koronavīrusu inficējās vairāk nekā 50 000 cilvēki un vairāk nekā 2500 ir miruši no šī vīrusa izraisītās slimības Covid-19, liecina oficiālie dati.

Marta sākumā tika slēgtas visas izveidotās pagaidu slimnīcas Uhaņā.

Uhaņā slēgtas Covid-19 ārstēšanai radītās pagaidu slimnīcas

Ķīnas pilsēta Uhaņa, kas uzskatāma par koronavīrusa Covid-19 izplatīšanās centru, pēdējās dienas līksmo - otrdien slēgtas pēdējās divas no kopumā ...

gallery icon
19

Pēdējās dienās Covid-19 dēļ noteiktie ierobežojumi Uhaņā ir atviegloti, jo jauni inficēšanās gadījumi ir sarukuši līdz minimumam. Pēdējās 21 dienas laikā Uhaņā reģistrēti tikai trīs jauni inficēšanās gadījumi.

Gaidāms, ka Uhaņu šodien ar vilcienu atstās aptuveni 55 000 cilvēku. Vairāk nekā 10 000 ceļotāju jau atstājuši pilsētu ar lidmašīnām pēc tam, kad Uhaņā atsākta aviosatiksme. Taču lidojumi uz Pekinu un starptautiskie reisi nav atjaunoti.