foto: WENN.com/Vida Press
Jaunākais koronavīrusa upuris Lielbritānijā: 13 gadus vecs zēns mirst bez ģimenes līdzās
2020. gada 1. aprīlis, 18:10

Jaunākais koronavīrusa upuris Lielbritānijā: 13 gadus vecs zēns mirst bez ģimenes līdzās

Jauns.lv

13 gadus vecais Izmails Mohameds Abdulvahabs ir jaunākais pacients Anglijā, kurš miris no koronavīrusa, un viens no jaunākajiem Covid-19 upuriem, kāds līdz šim reģistrēts pasaulē. Ārsti zēnu pieslēdza plaušu ventilācijas iekārtai un vēlāk izraisīja medicīnisko komu, taču glābt viņa dzīvību tā arī neizdevās.

13 gadus vecais Izmails nomira bez ģimenes līdzās, viņš šobrīd reģistrēts kā pats jaunākais Covid-19 upuris Lielbritānija.

Izmailam Mohamedam Abdulvahabam nebija zināmu veselības problēmu, kas varētu viņu ieskaitīt riska pacientu grupā.

Tīņa vecumu sasniegušais zēns jau bija zaudējis tēvu, kuram dzīvību atņēma vēzis. Ģimenē rūpes par septiņiem bērniem bija tikai uz mātes pleciem. Savukārt koronavīrusa augstās infekcijas riska dēļ Izmailam slimības laikā līdzās nevarēja būt neviens no viņam vistuvākajiem cilvēkiem. Zēnam tā arī nebija dota iespēja vēl pēdējo reizi satikt mammu.

Izmails ar ģimeni dzīvoja Londonas dienvidos Brikstonā. Viņš devās mūžībā “King’s College” slimnīcā Londonā pirmdienas pirmajās stundās. Tas noticis pēc tam, kad ārstu izmisīgie centieni glābt viņa dzīvību, tā arī nebija sekmīgi.

Ģimene norādījusi: “Izmailu nogādāja “King’s College” slimnīcā, kad viņam parādījās pirmie simptomi un grūtības elpot. Viņu pieslēdza plaušu ventilācijas iekārtai, bet vēlāk izraisīja medicīnisko komu, taču viņš pirmdienas rītā nomira.”

“Cik mēs zinām, viņam nebija nekādu citu veselības problēmu. Mēs esam vairāk nekā satriekti.”

Zēnu slimnīcā nogādāja aizvadītajā ceturtdienā un jau nākamajā dienā analīžu rezultāti apstiprināja, ka viņam ir koronavīruss.

Izmaila nāves datums sakrīt ar dienu, kad Beļģijā koronavīrusa izraisīto komplikāciju dēļ nomira 12 gadus veca meitene. Viņa ir jaunākais līdz šim Eiropā reģistrētais cilvēks, kuram nāve iestājusies pēc saslimšanas ar Covid-19.

Arī Portugālē aizvadītajās dienās miris 12 gadus vecs zēns, bet slimnīcā Parīze – 16 gadus veca meitene. Londonā aizvadītajā nedēļā miris arī 19 gadus vecs itāliešu izcelsmes šefpavāra palīgs Luka di Nikola. Arī viņa ģimene apliecina, ka dēls bijis “ļoti veselīgs” un līdz šim nebija cietis no veselības traucējumiem.