Pasaulē
2020. gada 30. marts, 20:23

19 gadus vecs veselīgs šefpavārs Londonā zaudē dzīvību koronavīrusam, jo viņam pateikts, ka ir “par jaunu, lai mirtu”

Jauns.lv

19 gadus vecais itālis Luka di Nikola strādāja par šefpavāru restorānā Londonas ziemeļos, kad saslima ar pneimoniju smagā formā. Ģimenei bija aizdomas, ka tas ir koronavīruss, taču mediķi mierināja, ka tik jauni cilvēki ar Covid-19 nemirst. Taču Luka nomira…

Draugi un ģimene Londonā dzīvojošo šefpavāru Luku di Nikolu raksturojuši kā “ļoti veselīgu” jaunu cilvēku. Mediķi apgalvoja, ka viņš ir pārāk jauns, lai mirtu ar koronavīrusu un puisim nav par ko satraukties. Taču Luka nomira. Viņa dzīvību izdzēsa Covid-19 izraisītā smagā pneimonija.

Luka bija tikai 19 gadus vecs, kad aizvadītajā nedēļā Lielbritānijas galvaspilsētā izdzisa viņa dzīvība.

Šefpavāra palīga Lukas ģimene ir no Nereto pilsētas Itālijas austrumos. Luka strādāja ģimenes restorānā Londonas ziemeļos kopā ar savu mammu Klarisu un viņas draugu Vinčenso.

Traģēdijas sagrautā ģimene atzīst, ka viņiem bijušas aizdomas, ka Luka sasirdzis ar koronavīrusu. Jaunieša tante Džiada itāliešu laikrakstam “La Repubblica” pastāstījusi: “Nedēļu pirms nāves Lukam bija drudzis un klepus. Manai [bijušajai] brāļasievai Klarisai ar partneri Vinčenzo, kuri mitinājās vienā mājā, arī bija šie simptomi.”

Tante apgalvo, ka ārsts brāļadēlam izrakstījis paracetamolu.

“Taču Lukam 23. martā palika sliktāk. Ārsts viņu apmeklēja mājās un pateica, ka viņš ir jauns un stiprs, un viņam nevajag uztraukties par smagu gripu.”

Lukas stāvoklis pasliktinājās. Viņam sākās sāpes krūtīs. Mamma ievērojusi, ka dēla lūpas krāsojas violetas un īsi pēc tam viņš saļimis bezsamaņā.

Mamma un viņas dzīvesbiedrs izsaukuši neatliekamo medicīnisko palīdzību. Mediķiem izdevies Luku atdzīvināt, taču puiša plaušas bija asiņu un ūdens pilnas, un atteicās darboties.

Viņu nekavējoties nogādāja intensīvās terapijas nodaļā slimnīcā, bet aptuveni pusotru stundu vēlāk jaunietis nomiris.

Otra Lukas tante Romina, kura dzīvo Glāzgovā, teic, ka pēc nāves puisim veikta koronavīrusa analīze. “Mēs neko nezinām, pat to, kur plānots likt viņa ķermeni,” norāda kundze.

Pastāv bažas, ka Lukas mammai un dzīvesbiedram, kuri dzīvoja vienā mājā un strādāja vienā restorānā, arī ir koronavīruss, jo viņiem bija tās pašas slimības pazīmes.

Pēc Lukas nāves vienīgais, ko mediķi pateikuši, ka Klarisai un Vinčenso divas nākamās nedēļas jādzīvo pašizolācijā.

Viņiem analīzes neesot veiktas, taču iedots paracetamols, - raksta itāliešu plašsaziņas līdzekļi.