foto: ekrānuzņēmums no video
Simtiem austrāliešu Sidnejas lidostā ignorē sociālo distancēšanos; robežsargs atbild: "Tā nav mana problēma"
Cilvēki drūzmējas, lai izietu robežkontroli
Pasaulē
2020. gada 27. marts, 04:03

Simtiem austrāliešu Sidnejas lidostā ignorē sociālo distancēšanos; robežsargs atbild: "Tā nav mana problēma"

Jauns.lv

Simtiem austrāliešu, kas ceturtdien, 26. martā, ieradās Sidnejas lidostā no Ķīnas un Japānas, pilnībā ignorēja sociālās distancēšanās noteikumus, ziņo dailymail.co.uk. Neskatoties uz valdības noteikumiem turēties vismaz 1,5 metra attālumā, kā arī daudzviet lidostā novietotajām zīmēm, ap 400 cilvēku esot pulcējušies vienā telpā plecu pie pleca, gaidot savu rindu pie robežsardzes.

Kādu pilotu pārsteidzis redzētais un viņš devies pie robežsarga ar jautājumu, vai viņš esot informēts par sociālo distancēšanos.

Robežsargs esot atbildējis, ka zinot noteikumus, bet tad paraustījis plecus un atbildējis: "Tā nav mana problēma".

Redzēto lidostā pilots nofilmējis un nodevis tālāk "Daily Mail Australia" rīcībā, atzīstot, ka esot dusmīgs un sarūgtināts.

Viņa paziņa Sallija Prosera video ievietojusi arī mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Lai arī visā lidostas teritorijā esot izliktas zīmes, ka cilvēkiem jāatrodas vismaz 1,5 metra attālumā, tomēr pilots norādījis, ka uz grīdas neesot marķētas līnijas. Viņaprāt, tās būtu efektīvākas.

Viņš presei norādījis, ka esot ļoti dusmīgs par šo situāciju, jo īpaši tamdēļ, ka tieši ceļotāji esot ieveduši koronavīrusa Covid-19 infekciju Austrālijā. Īpaši pārsteigusi esot robežsarga attieksme.

Lai arī Austrālijā ir atcelti daudzi starptautiski reisi, šodien no visas pasaules ieradās lidmašīnas, tostarp no Ķīnas un Japānas.

Pēc atgriešanās visiem jāievēro 14 dienu pašizolēšanās. Sods par tās neievērošanu mērāms 1000 dolāru apmērā.

Ar Covid-19 Austrālijā patlaban inficējušies 2793 cilvēki, bet 12 miruši.