foto: AFP/Scanpix
Covid-19 dēļ vairāk nekā miljardam cilvēku ieteikts palikt mājās
Grieķijas policijas patruļa tukšajās Atēnas ielās.
Pasaulē
2020. gada 23. marts, 15:36

Covid-19 dēļ vairāk nekā miljardam cilvēku ieteikts palikt mājās

Jauns.lv / LETA

Cīņā pret Covid-19 pandēmiju vairāk nekā miljardam cilvēku vairāk nekā 50 valstīs un teritorijās lūgts uzturēties mājās un izvairīties no socializēšanās, liecina ziņu aģentūras AFP apkopotā informācija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vairākas valstis pieprasījušas iedzīvotājiem uzturēties mājās, bet citas rekomendējušas to.

Vismaz 34 valstīs vai teritorijās uzturēšanās mājās ir obligāta. Šie ierobežojumi attiecas uz aptuveni 659 miljoniem cilvēku.

foto: AFP/Scanpix
Grieķijas policijas patruļa tukšajās Atēnas ielās.

Šo valstu vidū ir Francija, Itālija, Argentīna, Irāka un Ruanda. Uzturēšanās ārpus mājām ierobežota arī ASV Kalifornijas štatā.

Grieķija ir pēdējā valsts, kas pieprasījusi iedzīvotājiem uzturēties mājās. Grieķija šie ierobežojumi stājušies spēkā šodien. Rīt līdzīgu soli gatavojas spert Kolumbija, bet trešdien arī Jaunzēlande.

Vairumā šo valstu cilvēki joprojām var doties uz darbu, pie ārsta un uz pārtikas veikaliem.

Itālija karantīnas ēnā: skaistās Venēcijas tukšās ielas

gallery icon
29

Vismaz četras valstis ar kopumā 228 miljoniem iedzīvotāju, tostarp Lielbritānija, ir aicinājušas iedzīvotājus palikt iekštelpās un izvairīties no kontaktēšanas ar citiem cilvēkiem. Taču šo neobligāto rekomendāciju ietekme ir ierobežota.

Lielbritānijas valdība ir brīdinājusi, ka noteiks stingrākus ierobežojumus pēc tam, kad nedēļas nogalē parkos un pludmalēs bija vērojams liels daudzums cilvēku.

Jaunā koronavīrusa sekas - tukšas lielākās Itālijas pilsētas

Itālijas varasiestādēm cenšoties apturēt koronavīrusa krīzi, ceturtdien valstī stājušies spēkā vēl stingrāki ierobežojumi attiecībā uz veikalu un citu uzņēmumu darbību. ...

gallery icon
92

Vismaz desmit valstis un teritorijas ar kopumā 117 miljoniem iedzīvotāju noteikušas komandantstundas, tostarp Čīle, Serbija un Mauritānija.

Citās valstīs noteikti karantīnas pasākumi lielākajās pilsētās, tostarp cilvēkiem aizliegts iebraukt vai izbraukt no šīm pilsētām.

Kopējais iedzīvotāju skaits šajās pilsētās sasniedz desmit miljonus.

Dzīve Maskavā koronavīrusa pandēmijas laikā 2020. gada martā

Dzīve Maskavā koronavīrusa epidēmijas laikā

gallery icon
42
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās