foto: ZUMAPRESS.com
Uhaņā slēgtas visas īpaši koronavīrusa ārstēšanai radītās pagaidu slimnīcas
Uhaņā slēgtas visas īpaši koronavīrusa ārstēšanai radītās pagaidu slimnīcas
2020. gada 12. marts, 11:33

Uhaņā slēgtas visas īpaši koronavīrusa ārstēšanai radītās pagaidu slimnīcas

Jauns.lv

Ķīnas pilsēta Uhaņa, kas uzskatāma par koronavīrusa Covid-19 izplatīšanās centru, pēdējās dienas līksmo - otrdien slēgtas pēdējās divas no kopumā 16 īpaši jaunā koronavīrusa ārstēšanai radītajām slimnīcām, ziņo Ķīnas mediji.

Pēdējie 49 atlabušie pacienti no Vučangas pagaidu slimnīcas iznākuši otrdienas pēcpusdienā. Jau ziņots, ka Ķīnā nāves un saslimšanas gadījumi no Covid-19 pēdējo dienu laikā sarūk.

Uhaņā slēgtas Covid-19 ārstēšanai radītās pagaidu slimnīcas

Ķīnas pilsēta Uhaņa, kas uzskatāma par koronavīrusa Covid-19 izplatīšanās centru, pēdējās dienas līksmo - otrdien slēgtas pēdējās divas no kopumā ...

gallery icon

Pēdējā slēgtā pagaidu slimnīca ar 784 gultasvietām, kas tapusi virs Vučangas sporta stadiona, tika atvērta 5.februārī, un līdz 10.martam tajā tika uzņemti 1124 Covid-19 pacienti. 833 cilvēki tika izrakstīti, bet 291 pārvests uz citām slimnīcām.

Otrdienas pēcpusdienā pēc 26 dienu darba tika aizvērta vēl kāda netālu esoša pagaidu slimnīca.

Kopumā, lai ārstētu pacientus ar viegliem simptomiem un izolētu infekcijas avotu, Uhaņā par slimnīcām tika pārveidotas 16 publiskās vietas, piemēram, izstāžu centri un ģimnāzijas. Tās tika veidotas pēc iespējas vienkāršākas, lai netērētu daudz resursu, bet spētu uzņemt pēc iespējas vairāk slimnieku.

foto: ZUMAPRESS.com
Uhaņā slēgtas visas īpaši koronavīrusa ārstēšanai radītās pagaidu slimnīcas

16 pagaidu slimnīcas Uhaņā laika periodā koronavīrusa uzliesmojuma laikā uzņēmušas 13 000 pacientu.

Otrdien Uhaņā bija ieradies arī Ķīnas prezidents Sji Dziņpins, šādi zīmīgā veidā apliecinot augstāko amatpersonu pārliecību, ka uzliesmojums ir pakļauts kontrolei. 

foto: CHINE NOUVELLE/SIPA
Otrdien Uhaņā bija ieradies arī Ķīnas prezidents Sji Dziņpins

Ķīnas Nacionālā veselības komisija ceturtdien paziņoja, ka jaunā koronavīrusa epidēmijas augstākais punkts valstī jau ir pāriets un jaunu inficēšanās gadījumu skaits turpina samazināties. Epidēmiskā situācija Ķīnā kopumā saglabājas "zemākajā līmenī", pavēstīja komisijas preses pārstāvis.

Pēdējo 24 stundu laikā Ķīnā reģistrēti 15 jauni inficēšanās gadījumi un 11 nāves gadījumi. Jauno inficēšanās gadījumu skaits ir mazākais vienā diennaktī, kopš Ķīna pirms septiņām nedēļām sāka katru dienu ziņot par tiem.

Astoņi no jaunajiem infekcijas gadījumiem un 10 no jaunajiem nāves gadījumiem reģistrēti Hubei provincē, kur decembrī sākās jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 uzliesmojums.

Jaunā koronavīrusa infekcijas gadījumu skaits Ķīnā ir pieaudzis līdz 80 793, bet nāves gadījumu no Covid-19 skaits sasniedzis 3169.