foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"
“Vīrs sarūpēja vēl vienu dāvanu – nenomira manā dzimšanas dienā.” Krievu blogere Didenko turpina stāstīt par traģēdiju
Krievu blogere Blogere Katerīna Didenko piebilda, ka šī, bez šaubām, ir viņas dzīves lielākā traģēdija, taču meitene netaisoties gremdēt bēdas alkoholā vai izbeigt dzīvi pašnāvībā.
Pasaulē
2020. gada 6. marts, 04:01

“Vīrs sarūpēja vēl vienu dāvanu – nenomira manā dzimšanas dienā.” Krievu blogere Didenko turpina stāstīt par traģēdiju

Jauns.lv

Pirms dažām dienām sabiedrības redzeslokā nonāca kāda traģēdija populārās krievu blogeres Katerīnas Didenko dzīvē – viņas vīrs kopā ar diviem citiem cilvēkiem gāja bojā dzimšanas dienas ballītē. Pēcāk blogere izpelnījās nosodījumu, jo traģēdijas sekas turpināja atspoguļot sociālajos tīklos un pat TV raidījumā. Nu Katerīna ir paskaidrojusi, kādēļ tā rīkojās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Incidents notika pagājušās piektdienas vakarā pirts kompleksā, kur Katerīna kopā ar draugiem atzīmēja savu dzimšanas dienu.

Ballītes laikā baseinā iemesti 25 kilogrami sausā ledus. Šī viela ir sasaldēts oglekļa dioksīds, kas istabas temperatūrā ātri pārvēršas par smagu ogļskābo gāzi.

Vairāki viesi ielēca baseinā un tūlīt sāka zaudēt samaņu. “Ķīmisko elementu izmantošanas rezultātā, lai radītu vizuālu efektu, divi apmeklētāji gāja bojā notikuma vietā, vēl viens atradās slimnīcā smagā stāvoklī, viņam tika veikti reanimācijas pasākumi,” teikts Izmeklēšanas komitejas mājaslapā.

Aktivitāte “Instagram” palīdzot tikt galā ar emocijām

Viens no smagi cietušajiem – 32 gadus vecs vīrietis, kurš naktī slimnīcas reanimācijā miris –, esot Katerīnas vīrs Valentīns, vēsta krievu mediji.

Blogere pēcāk precizēja, ka vīrs mira nevis viņas dzimšanas dienā, bet gan nākamajā dienā. “Mans vīrs sarūpēja man vēl vienu dāvanu – viņš nenomira manā dzimšanas dienā. Uzskatu, ka viņš apzināti izvilka, lai man būtu vieglāk,” pauda blogere.

Runājot par savu aktivitāti sociālajos tīklos tūlīt pēc traģēdijas, Katerīna paskaidroja, ka runāšana par notikušo palīdz viņai tikt galā ar pārdzīvojumiem. Psihologs esot arī meitenei ieteicis neklusēt un runāt par traģēdiju ar saviem radiem un draugiem.

Šobrīd Katerīnas "Instagram" jaunākais ieraksts ir piemiņas foto vīram. "Uz mūžu manā sirdī," teikts bildes parakstā:

Blogere arī piebilda, ka šī, bez šaubām, ir viņas dzīves lielākā traģēdija, taču meitene netaisoties gremdēt bēdas alkoholā vai izbeigt dzīvi pašnāvībā.

Pēc traģēdijas sekotāju skaits pieaug par 500 000

Stāstam gan ir turpinājums. Katerīnas “Instagram” sekotāju skaits divu dienu laikā pieaudzis par aptuveni 500 000, pārsniedzot pusotru miljonu, un viņa jau paguvusi paviesoties populārā krievu TV raidījumu vadītāja Andreja Malahova šovā “Lai Runā”, Pirmajā kanālā.

Raidījumā ģimenes nelaime iztirzāta tam ierastajā manierē, pieaicinot ekspertus un garantējot asas diskusijas par peldi “nāves baseinā”.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Stāsts ar seriāla cienīgu drāmas devu tiek turpināts arī sociālajos tīklos, kur ar saturu savstarpēji, šķiet, sacenšas Katerīna un viņas draugi.

Piemēram, izmantojot filtrus, “Instagram” tiek likti video, kuros atrāda bērnus. Tie vēl nezina par tēva bojāeju.

foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"
"Būs kremācija," informējot par dienām pēc traģiskās ballītes, saviem sekotājiem stāsta Katerīna.
foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"
"Vakar vakarā atbrauca mana un Vali [vīra Valērija] mamma," Katerīna saka "Instagram" video.
foto: Ekrānuzņēmums no "Instagram"
"Uzdāvināju meitai lelli, pateicu, ka no tēva," raksta Katerīna.

Pati Katerīna video stāsta, kā plānots apbērēt mirušo vīru – zem zemes neapraks, bet kremēs, jo tā Valentīns esot gribējis.

Blogeri, kuri ieradās uz Malahova raidījumu, iepriekš sociālajos tīklos diezgan detalizēti aprakstīja un atrādīja to, kā gatavojas TV uznācienam.

Kāda grūtniece, kurai bija ielūgums uz šovu, skaisti uzfilmētā video pie spoguļa skaidroja, ka neieradīsies, jo ir gaidībās un pašsajūta to neļauj. Kāda cita pirms TV raidījuma devās uz skaistumkopšanas salonu.

Blogerei esot medicīniskā izglītība

Svētdienas rītā Katerīna Didenko ierakstīja vēstījumu savā “Instagram” kontā, kurā atklāj, ka parakstījusi dokumentu par notikušā apstākļu neizpaušanu.

Tāpat sieviete raudot stāsta, ka vēl vakar licies, ka notikušais ir ļauns sapnis. Viņa nezinot, kā par vīra nāvi paziņot bērniem un lūdz saviem sekotājiem sniegt informāciju par to, kur saņemt profesionālu psiholoģisko palīdzību.

Vēlāk masu medijos parādījušies video, kurā redzams brīdis, kad baseinā tiek iebērts sausais ledus un tajā ielec cilvēki. Incidents izsaucis asu reakciju soctīklos.

Daudzi atcerējās, ka Didenko vairākkārt teikusi, ka viņai ir medicīniskā izglītība un viņa strādājusi aptiekā, tātad viņai vajadzējis zināt par sausā ledus īpašībām.