foto: EPA/Scanpix
Bailēs par koronavīrusu Jamaikas noraidītais kruīza kuģis ar 6000 cilvēkiem piestājis Meksikā
Kruīza kuģa pasažieri gaida medicīniskos rezultātus, lai varētu droši izkāpt krastā.
Pasaulē
2020. gada 28. februāris, 10:17

Bailēs par koronavīrusu Jamaikas noraidītais kruīza kuģis ar 6000 cilvēkiem piestājis Meksikā

Jauns.lv / LETA

Kruīza kuģis "Meraviglia", kuram Jamaika un Kaimanu salas liedza piestāt, jo vienam apkalpes loceklim bija konstatēta gripa, piestājis Meksikā, un pasažieri varēs izkāpt krastā, ja tiks ievēroti atbilstoši "veselības standarti", ceturtdien pavēstīja Meksikas prezidents Andress Manuels Lopess Obradors.

Kuģim "Meraviglia", kas trešdien noenkurojās Karību jūrā Kosumelas salas piekrastē, ir "atļauts pietauvoties", un cilvēki varēs izkāpt krastā, žurnālistiem sacīja prezidents.

"Mēs nevaram rīkoties necilvēcīgi. Iztēlojieties izmisumu," sacīja prezidents, izsakoties par 6000 cilvēku, kas atrodas uz kuģa.

foto: EPA/Scanpix
Kruīza kuģa pasažieri gaida medicīniskos rezultātus, lai varētu droši izkāpt krastā.

Kuģa īpašnieks uzņēmums "MSC Cruises" kritizēja varasiestādes, kas bailēs no koronavīrusa iepriekš bija liegušas kuģim piestāt krastā.

Vienam apkalpes loceklim tiek ārstēta sezonālā gripa.

Ārsti uz  kuģa klāja veiks pasažieru un apkalpes locekļu medicīniskās pārbaudes, sacīja Kintana Roo pavalsts gubernators Karloss Hoakins.

"Ja būs riski veselībai, atļauja izkāpt krastā netiks dota," viņš piebilda.

Uz kuģa diviem cilvēkiem - 27 gadus vecam filipīniešu apkalpes loceklim un 13 gadus vecai francūzietei - konstatētas ar koronavīrusu nesaistītas elpošanas ceļu infekcijas pazīmes, sacīja Kintana Roo veselības sekretāre Alehandra Agirre.

"Uz kruīza kuģa nav koronavīrusa gadījumu," viņa sacīja, piebilstot, ka šobrīd tiek veiktas pārbaudes, lai atklātu elpošanas ceļu infekcijas raksturu.

Ar jauno koronavīrusu "Covid-19", kas pirmo reizi tika konstatēts pērn decembrī Ķīnā, visā pasaulē ir inficējušies jau vairāk nekā 80 000 cilvēku.

Vairāk nekā 2700 inficēšanās gadījumi beigušies letāli.

Atbilstoši pēdējiem datiem šobrīd jaunu inficēšanās gadījumu skaits ārpus Ķīnas ir lielāks nekā Ķīnā, kur sākās vīrusa uzliesmojums, trešdien pavēstīja Pasaules Veselības organizācija.