foto: Ekrānuzņēmums
Turcija atver robežas un ļauj simtiem bēgļu doties Eiropas virzienā
Teju 300 imigranti ieradušies Edirnes provincē pie robežas ar Grieķiju, lai nokļūtu Eiropā.
Pasaulē
2020. gada 28. februāris, 09:24

Turcija atver robežas un ļauj simtiem bēgļu doties Eiropas virzienā

Jauns.lv / LETA

Turcijā simtiem imigrantu dodas uz pierobežas reģioniem ar Eiropu, kad varasiestādes nolēmušas "atvērt robežas vārtus" bēgļiem uz Eiropu, piektdien vēsta vietējie mediji.

Cilvēku kustība sākusies pēc 33 Turcijas armijas karavīru bojāejas ceturtdien gaisa triecienā Idlibas provincē Sīrijas ziemeļrietumos, par kuru tiek vainoti Sīrijas bruņotie spēki.

Pēc uzlidojuma Turcijas prezidents Redžeps Tajips Erdoans sarīkoja ārkārtas sanāksmi par situāciju un pēc sanāksmes tika nolemts "atvērt robežas vārtus", vēsta laikraksts "Sabah".

foto: Ekrānuzņēmums
Teju 300 imigranti ieradušies Edirnes provincē pie robežas ar Grieķiju, lai nokļūtu Eiropā.

Teju 300 imigranti ieradušies Edirnes provincē pie robežas ar Grieķiju, lai nokļūtu Eiropā, vēsta aģentūra DHA. Grupā ietilpst sīrieši, irāņi, marokāņi un pakistānieši.

Vēl viena imigrantu grupa ieradusies Aivačikas pilsētā Čanakales provincē Turcijas rietumos un vēlas ar laivām nokļūt Grieķijai piederošajā Lesbas salā, kad izdzirdējusi par "atvērto durvju politiku", ziņo DHA.

Augsta ranga Turcijas amatpersona piektdien aģentūrai AFP apliecināja, ka Turcija vairs neturēs slēgtu savu robežu cilvēkiem, kas vēlas doties uz Eiropu.

Sīrijas režīma un Krievijas izvērstās ofensīvas dēļ valsts ziemeļrietumos savas mājas pametuši simtiem tūkstoši cilvēku, dodoties Turcijas virzienā.

Turcijā jau atrodas aptuveni 3,6 miljoni sīriešu bēgļu un Ankara brīdinājusi, ka ar jaunu bēgļu vilni tās nespēs tikt galā.

Erdoans jau pagājušā gada nogalē draudēja atvērt bēgļiem vārtus uz Eiropu, pieprasot lielāku starptautisko atbalstu Turcijai.