Pasaulē
2020. gada 24. februāris, 13:00

Amerikāņu kaskadieris iet bojā, mēģinot pārliecināt pasauli, ka Zeme ir plakana

Jauns.lv

Jau labu laiku atpakaļ ASV kaskadieris un plakanās zemes teorijas piekritējs Maiks Hjūzs pašdarinātā raķetē plānoja doties debesīs un nofilmēt pierādījumus tam, ka Zeme patiesībā ir zaļi-zils disks un nav apaļa. Vīrietis traģiski gāja bojā īsi pirms pacelšanās.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Hjūza plāns bija uzlidot un noteiktu laiku pavadīt tā dēvētās Kārmāna līnijas tuvumā – aptuveni 100 km augstumā, kur atmosfēra robežojas ar kosmosa vakuumu – un filmēt redzēto. “Uz trīs stundām pasaule apstātos,” pirms pacelšanās fantazēja kaskadieris.

Traģēdijā noraudzījās 50 cilvēki

Raķetes starts gan izrādījās traģisks – jau pašā sākumā bija redzams, kā no tās atdalās zaļš drošības izpletnis. To pamanīja arī visi 50 klātesošie.

“Visi sastinga, un nezināja, ko iesākt. Ilgu laiku valdīja klusums,” ASV medijam “The Washington Post” pauda ārštata reportieris Džastins Čapmans. Pēc īsa, nedaudz virpuļojoša lidojuma, raķete ietriecās zemē brīvajā kritienā, netālu no pacelšanās vietas.

Hjūza atbalsta komanda devās aplūkot avārijas vietu un acumirklī saprata, ka viņš ir gājis bojā. Pārējie trīs izpletņi tā arī nenostrādāja.

Vīrieša kolēģi atteicās sīkāk komentēt notikušo un iemeslus tehniskajām ķibelēm, taču ir zināms, ka pirms šī Hjūzs aizvadījis vismaz vienu veiksmīgu pacelšanos raķetē, uz kuras sāniem bija rakstīts “Plakanā Zeme”.

foto: ekrānuzņēmums no video
Maika Hjūza raķetes starts gan izrādījās traģisks – jau pašā sākumā bija redzams, kā no tās atdalās zaļš drošības izpletnis. To pamanīja arī visi 50 klātesošie.

“Šī ir kaskadieru lieta. Viņš [Maiks Hjūzs] bija viens no gudrākajiem čaļiem, kuru es pazinu,” medijam “The Washington Post” pauda kāds Hjūza draugs.

Pats Maiks Hjūzs zināmu slavu iemantoja jau 2002. gadā, izpelnoties sev ierakstu Ginesa rekordu grāmatā ar iespaidīgu lēcienu limuzīnā.

Spriežot pēc publiskajā telpā pieejamās informācijas par šo vīru, rodas jautājumi par to, vai mērķis pierādīt, ka Zeme ir plakana, nebija sekundārs.

Kādā intervijā pirms raķetes starta Maiks Hjūzs izteicās, ka šo riskanto lidojumu veic, lai pārliecinātu cilvēkus, ka viņi spēj darīt brīnumainas lietas un iedvesmotu, nemaz nepieminot plakanās Zemes teoriju.

Par plakanās Zemes teoriju

Uzskats, ka Zeme ir plakana, ir ļoti sens, taču, par spīti gadsimtu garumā veiktajiem zinātniskajiem atklājumiem, arī mūsdienās salīdzinoši neliela sabiedrības daļa apgalvo, ka joprojām tic šādam pieņēmumam.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Mūsdienās eksistē dažādas plakanās Zemes biedrības, kuras aktīvi reklamē savus uzskatus, savukārt zinātniskos pierādījumus tam, ka Zeme ir sfēriska, mēdz dēvēt par dažādu ieinteresēto, pasauli pārvaldošo organizāciju meliem.

Tiek uzskatīts, ka internets un tā sniegtās komunikācijas un informācijas apmaiņas iespējas ievērojami popularizēja šo arhaisko uzskatu kopu.