foto: AFP/Scanpix
Melānija Trampa sašutusi par dēla piesaukšanu impīčmenta cīņās
Trampu ģimene - Donalds, Barons un Melānija - pasākumā pirms pāris gadiem.
Pasaulē
2019. gada 5. decembris, 08:16

Melānija Trampa sašutusi par dēla piesaukšanu impīčmenta cīņās

Jauns.lv / LETA

ASV pirmā lēdija trešdien publiski nosodīja tiesību zinātnieci, kas impīčmenta procesa sēdes gaitā bija piesaukusi viņas 13 gadus veco dēlu, lai paskaidrotu savu viedokli.

Konstitucionālo tiesību profesore Pamela Kārlena piesauca Donalda un Melānijas Trampu dēlu Baronu Trampu, lai paskaidrotu, kā konstitūcijā noteiktas atšķirības starp monarha un prezidenta pilnvarām.

"Konstitūcija nosaka, ka nevar būt aristokrātisku titulu," Kārlena sacīja likumdevējiem Pārstāvju palātas Tieslietu komisijas pirmajā impīčmenta sēdē, kurā piedalījās konstitucionālo tiesību zinātnieki.

"Tātad - kaut arī prezidents var iedot savam dēlam vārdu Barons, viņš nevar viņu iecelt par baronu," skaidroja zinātniece.

Vārdu spēle izraisīja ķiķināšanu sēžu zālē, tomēr Melānija Trampa skaidri norādīja, ka tas nav iemesls, lai uzjautrinātos.

"Nepilngadīgs bērns pelnījis privātumu, un viņam jāpaliek ārpus politikas," drīz pēc tam tviterī pauda pirmā lēdija.

"Pamela Kārlena! Jums vajadzētu kaunēties par savu ļoti dusmīgo un acīmredzami angažēto publisko izdabāšanu un par to, ka izmantojāt bērnu, lai to darītu."

Prezidents Tramps dzīvesbiedres paziņojumu retvītoja saviem 67 miljoniem sekotāju.

Skandālam uzņemot apgriezienus, Kārlena centās mazināt kaitējumu, paužot nožēlu.

"Es vēlos atvainoties par to, ko es iepriekš teicu par prezidenta dēlu," viņa sacīja sēdē. "Tā rīkoties no manas puses bija aplami."