foto: Ekrānuzņēmums no sociālajiem tīkliem
Krievijā ugunsdzēsēju daļas priekšnieku vaino piecu namu aizdedzināšanā
Ivans Šnaiders parakstītā liecībā esot atzinies, ka šādi pārbaudījis savu pakļauto ugunsdzēsēju gatavību izsaukumiem.
Pasaulē
2019. gada 8. novembris, 05:44

Krievijā ugunsdzēsēju daļas priekšnieku vaino piecu namu aizdedzināšanā

Jauns.lv

Krievijas republikā Hakasijā par kāda vietējā ugunsdzēsēju daļas vadītāju strādājošais Ivans Šnaiders vainots tīšā ugunsgrēku izraisīšanā sava prieka pēc.

Saskaņā ar kaimiņvalsts mediju Life.ru, 1993. gadā dzimušais aizdomās turētais savu vainu atzinis. Noziegumi pastrādāti Baliksa ciemā.

Vīrietis jau iepriekš nonācis likumsargu redzeslokā saistībā ar kādu zādzību. Šis noziegums, saskaņā ar Krievijas Federācijas Kriminālkodeksa 167. pantu, Ivanam Šnaideram var nozīmēt piecu gadu ieslodzījumu.

Esot “priecājies par uguni”

Vaininieka māsa gan noliedz, ka brālis būtu spējīgs uz ko tādu, kas būtu pretrunā ar viņa profesiju – pasargāt no uguns nelaimēm un novērst tās. Viņasprāt, Ivans liecinājis un parakstījis savu liecību piespiedu kārtā, ciešot no izmeklētāju vardarbības.

“Es pārbaudīju savas ugunsdzēsēju daļas gatavību izsaukumiem, aizdedzinot būves un tad priecājos par uguni,” māsa citē pierakstīto brāļa atzīšanos.

Sarunā ar Life.ru sieviete arī piebilda, ka brālis patiesībā neesot gribējis kļūt par ugunsdzēsēju daļas priekšnieku.

Vīrieša bijusī sieva gan runā ko citu. Viņu nebūt nepārsteidzot atklājums, ka Ivans, esot ugunsdzēsējs, varētu būt tieši atbildīgs par virkni ugunsnelaimju, turklāt, saskaņā ar sievietes teikto, bijušais vīrs vismaz savulaik esot lietojis arī narkotiskās vielas.

Šobrīd turpinās lietas izmeklēšana.