foto: REUTERS/SCANPIX
Ķīna nosaka "komandantstundu" nepilngadīgo tiešsaistes spēļu laikam
Regulējums noteic, ka 18 gadu vecumu nesasnieguši cilvēki nedrīkst spēlēt tiešsaistes spēles laika posmā no plkst.22 līdz plkst.8.
Pasaulē
2019. gada 7. novembris, 12:40

Ķīna nosaka "komandantstundu" nepilngadīgo tiešsaistes spēļu laikam

Jauns.lv / LETA

Ķīna noteikusi ierobežojumus laikam, ko nepilngadīgie var pavadīt tiešsaistes spēlēs, tādējādi valdība pastiprina vēršanos pret jauniešu atkarību no spēlēm.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Regulējums noteic, ka 18 gadu vecumu nesasnieguši cilvēki nedrīkst spēlēt tiešsaistes spēles laika posmā no plkst.22 līdz plkst.8, savukārt dienas laikā viņi pie spēlēm drīkst pavadīt ne ilgāk kā 90 minūtes.

Tāpat līdz 200 juaņām (26 eiro) mēnesī samazināta summa, ko nepilngadīgie drīkst iztērēt tiešsaistes spēlēs. 16-18 gadus veciem pusaudžiem šī summa būs 400 juaņas (51 eiro) mēnesī.

Jaunie noteikumi paredz, ka visiem spēlmaņiem tiešsaistē jāizmanto reģistrācija ar savu īsto vārdu un datiem, piemēram, vietnes "WeChat" kontu, telefona numuru vai personas kodu.

Valdība arī aicinājusi spēļu izstrādātājus "mainīt spēļu saturu, funkcijas un noteikumus", lai neradītu jauniešos atkarību.

Ķīna ir pasaulē lielākais videospēļu tirgus, bet valdība ir pastiprinājusi kontroli pār sektoru saistībā ar bažām par veselību, bērnu tuvredzību un tiešsaistes atkarību.

Mirkļbirka par jaunajiem noteikumiem ceturtdien kļuva par apspriestāko tematu Ķīnas sociālo mediju platformā "Weibo", kur tai bija 210 miljoni skatījumu.

Sociālās vietnes lietotāji norādīja, ka aizliegums principā nozīmē, ka jaunieši nevarēs spēlēt tiešsaistes spēles, jo laikā, kad tas būs atļauts, lielākajai daļai ir jāatrodas skolas solā. Citi pauda pārliecību, ka plaši tiks izmantoti viltoti identifikācijas dati kontu izveidei.

Pērn Ķīna paziņoja par jauniem ierobežojumiem vairākām tiešsaistes spēlēm, ierobežoja jaunu spēļu laišanu tirgū un samazināja laiku, ko nepilngadīgie spēlmaņi var pavadīt pie ekrāna.

Pasaulē lielākā spēļu kompānija "Tencent" martā paziņoja par jauniem ierobežojumiem nepilngadīgiem videospēļu lietotājiem.

"Tencent" savai spēlei "Honour of Kings" ir noteikusi identifikācijas sistēmu ar īstiem personas datiem, lai varētu noteikt laika ierobežojumus nepilngadīgām personām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās