foto: REUTERS/SCANPIX
Meksikā narkokarteļa cilvēki apšaudē no policijas gūsta atbrīvo narkobarona "El Čapo" dēlu
Bruņoti cilvēki bloķēja autoceļus visā pilsētā, paralizējot satiksmi.
Pasaulē
2019. gada 18. oktobris, 09:23

Meksikā narkokarteļa cilvēki apšaudē no policijas gūsta atbrīvo narkobarona "El Čapo" dēlu

Jauns.lv / LETA

Smagi bruņoti kaujinieki ielenkuši drošības spēkus Meksikas pilsētā Kuljakanā un piespieduši tos atbrīvot vienu no Sinaloas karteļa līdera Hoakina "El Čapo" Gusmana dēliem, kura aizturēšana ceturtdien izraisīja sīvas apšaudes un cietumnieku izbēgšanu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Meksikas drošības ministrs Alfonso Duraso paziņoja, ka Nacionālās gvardes militarizētās policijas patruļai vispirms tika uzbrukts no kādas mājas Sinaloas štata galvaspilsētā Kuljakanā.

Pēc ieiešanas mājās drošības spēku pārstāvji atrada četrus vīriešus, tostarp Ovidio Gusmanu-Lopesu, kuru ASV apsūdz par narkotiku kontrabandu.

foto: REUTERS/SCANPIX
Bruņoti cilvēki bloķēja autoceļus visā pilsētā, paralizējot satiksmi.

Karteļa pārstāvji ātri vien pārspēja drošības spēku pārstāvjus, un patruļa tika atsaukta, lai izvairītos no dzīvību zaudēšanas, paziņoja valdība. Vienlaikus kaujinieki gaišā dienas laikā sarīkoja uzbrukumus visā pilsētā, iesaistījās apšaudēs ar policiju un karavīriem, dedzināja automašīnas un aizdedzināja vismaz vienu degvielas uzpildes staciju.

"Tika nolemts atkāpties no mājas bez Gusmana, lai mēģinātu izvairīties no plašākas vardarbības apkaimē un aizsargātu mūsu dienējošo dzīvības, un atjaunotu mieru pilsētā," Duraso stāstīja ziņu aģentūrai "Reuters".

Gusmanu ģimenes advokāts Hosē Luiss Gonsaless Mesa ziņu kanālam "Milenio" sacīja, ka Ovidio ir sazinājies ar ģimeni un apstiprinājis, ka ir atbrīvots.

Apšaude Meksikā starp policiju un Sinaloas karteļa grupējumiem

Meksikas pilsētā Kuljakanā ceturtdien izcēlušās intensīvas apšaudes, varasiestādēm medījot vairākus desmitus no vietējā cietuma izbēgušos ieslodzītos.

gallery icon
32

Duraso iepriekš teica, ka, neskatoties uz bandas locekļu uzbrukumu, "El Čapo" dēls ir aizturēts.

Haoss pilsētā turpinājās arī, kad iestājās nakts. Bruņotie cilvēki bloķēja autoceļus visā pilsētā, paralizējot satiksmi.

No vietējā cietuma izbēga vairāki desmiti ieslodzīto, bet iedzīvotāji no apšaudēm ielās centās paglābties iepirkšanās centros un lielveikalos. Daudzi iedzīvotāji savas mašīnas pameta uz ielas.

Meksikas narkobaronu "El Čapo" izdod ASV

gallery icon
46

Sinaloas štata sabiedriskās drošības ministrs Kristovals Kastaneda televīzijas kanālam "Televisa" sacīja, ka divi cilvēki ir gājuši bojā, bet 21 ir ievainots.

Pagaidām nav informācijas par upuriem tiesībsargājošo institūciju pusē. "Reuters" videomateriālos redzami vismaz trīs līķi līdzās automašīnām.

750 000 cilvēku apdzīvotajā Sinaloas štata galvaspilsētā haoss izcēlās ceturtdienas pēcpusdienā, kad pie štata prokuratūras maskās tērpti bruņoti vīrieši bloķēja satiksmi un atklāja uguni.

Vietējās varasiestādes aicina iedzīvotājus palikt mājās. Drošības apsvērumu dēļ pilsētā atcelta ieplānota futbola spēle.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"El Čapo" dēli daļēju kontroli pār noziedzīgo grupējumu pārņēma pēc tam, kad viņu tēvs 2017.gadā tika izdots ASV, kur tagad viņam piespriests mūža ieslodzījums.

Pēc "El Čapo" aizturēšanas 2016.gadā viņa dēli Ovidio un Alfredo iesaistījušies iekšējā cīņā par varu kartelī, kas joprojām ir viens no ietekmīgākajiem Meksikā. Viņu sīvākais konkurents uz ietekmi kartelī ir tā līdzdibinātājs Izmaels "El Majo" Sambada.

Policija meklē izbēgušo narkobaronu Hoakinu Gusmanu jeb "El Čapo"

gallery icon
19

Meksikā jau gadiem bieži vērojami vardarbības uzliesmojumi, kas lielā mērā saistīti ar noziedzīgo bandu darbību, kas pelna ar narkotikām, cilvēku nolaupīšanu un izspiešanu.

Šonedēļ Meksikas rietumos slaktiņā gāja bojā vairāk nekā ducis policistu, bet dienu vēlāk armija nogalināja 14 iespējamos gangsterus.