foto: REUTERS/SCANPIX
VIDEO: pie Grētas Tūnbergas kritizēšanas ķēries arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins
Krievijas prezidents Vladimirs Putins un zviedru vides aktīviste Grēta Tūnberga.
Pasaulē
2019. gada 4. oktobris, 14:03

VIDEO: pie Grētas Tūnbergas kritizēšanas ķēries arī Krievijas prezidents Vladimirs Putins

Jauns.lv

Krievijas prezidents Vladimirs Putins asi kritizējis zviedru vides aktīvistes Grētas Tūnbergas runu ANO klimata samitā, vēsta BBC.

Enerģētikas forumā Maskavā Putins neslēpa, ka Grētas runa viņā nav raisījusi sajūsmu. “Neviens šai meitenei nav paskaidrojis, ka modernā pasaule ir sarežģīta un kompleksa, tā ātri attīstās, un cilvēki Āfrikā vēlas dzīvot tādā pašā labklājības līmenī, kā Zviedrijā,” izteicies Putins. 

Tomēr Krievijas prezidents arīdzan atzinis, ka jauni cilvēki, kuri pievērsušies vides jautājumu problēmām, ir jāatbalsta, piebilstot: “Bet, kad bērnus kāds izmanto savās interesēs, tā ir nosodāma rīcība!”. 

foto: REUTERS/SCANPIX
Krievijas prezidents Vladimirs Putins un zviedru vides aktīviste Grēta Tūnberga.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Zviedrijas klimata aktīviste – 16 gadus vecā Grēta Tūnberga, kopā ar vēl 15 citiem jauniešiem pirmdien, 23. septembrī, Apvienoto Nāciju Organizācijā (ANO) iesniegusi sūdzību apgalvojot, ka piecas no pasaules lielākajā ekonomikām, ir pārkāpušas cilvēktiesības, neveicot atbilstošus pasākumus , lai apturētu klimata krīzi.

Sūdzība iesniegta neilgi pēc tam, kad Tūnberga ANO augstākā līmeņa sanāksmē par klimata pārmaiņām izteica savu nožēlu pasaules līderiem. “Jūs esat nozaguši manu bērnību un sapņus, mētājoties ar saviem tukšajiem vārdiem, bet tomēr, esmu viena no tiem, kam paveicies,” pirmdien sēdē sacīja Tūnberga. “Cilvēki cieš, cilvēki mirst!” - piebildusi 16 gadus vecā vides aktīviste.  

Iesniegtajā sūdzībā minētas piecas valsis – Vācija, Francija, Brazīlija, Argentīna un Turcija, kuras it kā neesot pildījušas savas saistības saskaņā ar bērnu tiesību konvenciju. 
“Ziņa, ko gribam nodot pasaulei ir – mums ir gana!” - uzsvēra Grēta Tūnberga. 

Tūnberga ANO klimta samitā Ņujorkā pirmdien pasaules līderiem pārmetusi savas paaudzes nodošanu, pietiekami aktīvi necīnoties pret siltumnīcefekta gāzu emisiju.

Tikmēr meitenes aktivitātes plaši tiek apspriestas visā pasaulē, tāpēc nav nekāds pārsteigums, ka daudzi sākuši viņu nosodīt. Tāpat daļa cilvēku nosoda arī nepilngadīgas meitenes izmantošanu, reklamējot klimata krīzi.