foto: EPA/Scanpix
"Hezbollah" līderis brīdina, ka Libānas gaisa telpā notrieks Izraēlas bezpilota lidaparātus
Libānas šiītu kustības "Hezbollah" līderis Hasans Nasralla
2019. gada 25. augusts, 22:11

"Hezbollah" līderis brīdina, ka Libānas gaisa telpā notrieks Izraēlas bezpilota lidaparātus

Jauns.lv / LETA

Libānas šiītu kustības "Hezbollah" līderis Hasans Nasralla svētdien solīja, ka grupējums notrieks Izraēlas bezpilota lidaparātus, kas atradīsies Libānas gaisa telpā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Brīdinājumu viņš izteica pēc tam, kad virs Beirūtas avarēja divi tādi lidaparāti.

"Mēs nekādā gadījumā nepieļausim tādus incidentus," Nasralla teica saviem sekotājiem mītiņā Libānas austrumos. "Mēs darīsim visu, lai novērstu tādu incidentu atkārtošanos," viņš piebilda, brīdinot, ka Izraēlas ziemeļu apmetnēs, kas atrodas netālu no Libānas robežas, dzīvojošie nebūs drošībā.

Turpmāk "mēs stāsimies pretī Libānas debesīs esošiem bezpilota lidaparātiem un tos notrieksim," sacīja Irānas atbalstītās kustības līderis.

Svētdien divi Izraēlas bezpilota lidaparāti avarēja virs Beirūtas dienvidu piepilsētām: viens nokrita pie "Hezbollah" preses biroja, bet otrs uzsprāga gaisā.

Nasralla notikušo raksturoja kā "ļoti, ļoti, ļoti bīstamu".

Viņš arī paziņoja, ka sestdien Izraēlas gaisa triecienos tika uzbrukts "Hezbollah" kaujinieku mājām Sīrijā.

"Izraēla neuzbruka "Quds" spēku pozīcijām Sīrijā, bet gan mājai, kurā atradās "Hezbollah" kaujinieki," Nasralla teica sanākušajiem.

"Ja Izraēla nogalinās kaut vienu mūsu biedru Sīrijā", no Libānas sekos atbilde, brīdināja "Hezbollah" līderis, piebilstot, ka "mēs sakām Izraēlas armijai būt piesardzīgai uz robežas".

Pieci Sīrijas prezidenta Bašara al Asada armijai lojāli kaujinieki gāja bojā Izraēlas rīkotā uzbrukumā Akrabā uz dienvidaustrumiem no Damaskas, paziņoja Lielbritānijā bāzētā nevalstiskā organizācija "Sīrijas Cilvēktiesību observatorija".

Divi nogalinātie bija "Hezbollah" kaujinieki, viens bija irānis, bet vēl divu identitāte pagaidām nav noskaidrota.

Izraēla paziņoja, ka tās gaisa spēki veikuši triecienus Sīrijā, lai novērstu Irānas spēku uzbrukumu ebreju valstij, izmantojot ar sprāgstvielām aprīkotus bezpilota lidaparātus.

Sarunā ar žurnālistiem Izraēlas armijas preses pārstāvis Jonatans Konrikuss sacīja, ka sestdienas vakarā Izraēlas gaisa spēki "spēja novērst "Quds" spēku vadītu Irānas mēģinājumu no Sīrijas uzbrukt mērķiem Izraēlas ziemeļos, izmantojot letālus bezpilota lidaparātus".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

"Quds" (Jeruzalemes) spēki ir Irānas Revolucionārās gvardes izlases vienība, kas sniedz militāru atbalstu Teherānas sabiedrotajiem visā reģionā, tostarp Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīmam un "Hezbollah".