foto: Deivida un Annas Koubornu personīgais arhīvs
Vīrs un sieva no Pensilvānijas savu kāzu torti ēd jau 49 gadus
2019. gada 18. augusts, 14:33

Vīrs un sieva no Pensilvānijas savu kāzu torti ēd jau 49 gadus

Jauns.lv

Deivids un Anna Kouborni no Pensilvānijas ASV, sekojot tradīcijām, savā kāzu dienā 1970.gada 18.jūlijā, sasaldēja savas kāzu tortes virsdaļu, lai notiesātu to pirmajā kāzu jubilejā. Tomēr pāris nolēmis nesteigties un kūku pietaupīt arī nākamajai, aiznākamajai un pat 50.kāzu jubilejai.

Kopš 1970.gada Kouborni katru gadu notiesā nelielu daļiņu no saldās tortes, lai nosvinētu kārtējo gadu, kas pavadīts kopā.

Vaniļas garšas pildītais deserts sasaldēts nostāvējis pusgadsimtu, piedzīvojot 5 pārvākšanās reizes, kā arī pieredzot 3 Koubornu bērnu un 4 mazbērnu apbrīnas pilnos skatienus.

"Tā ir vienkārši romantiska lieta, kuru piekopjam," 74 gadus vecā Anna atklāj laikrakstam "The New York Post". "Tā bija ļoti īpaša kūka, no kuras pāri bija palicis liels gabals."

Krāšņā kāzu torte abu īpašajā dienā bija rotāta ar baltiem ziediem un sudrabainām lapiņām. "Pirmajā kāzu jubilejā mēs apēdām diez gan daudz," stāsta Anna.

Sieviete atklāj, ka ideju kūku atstāt arī pārējiem gadiem pāris smēlies no kāda televīzijas šova, kurā kāda cita ģimene atklājusi, ka jau 25 gadus glabā savu kāzu torti. 

Atbildot uz jautājumu, kā tad garšo 49 gadus veca kāzu kūka, Deivids smejoties atbild, ka pēc kartona: "Tā nepavisam negaršo pēc kūkas. Es neatceros, kad tā pēdējo reizi garšoja labi." "Varbūt kādus 10 gadus tā garšoja pēc kūkas," piebilst Anna. "Tagad tas ir vienkārši ķimikāliju sajaukums."

Zelta kāzu jubilejā abi plāno pēdējo drupatiņu nevis apēst, bet gan sadrupināt vēl smalkāk un nokaisīt ar to jaunu torti.

Tēmas