foto: Ekrānuzņēmums
Grieķija uz Evijas salu cīņā ar liesmām nosūtījusi vēl 100 ugunsdzēsējus
Tagad Evijas salā cīņā ar mežu ugunsgrēku iesaistīti 382 ugunsdzēsēji.
Pasaulē
2019. gada 15. augusts, 18:11

Grieķija uz Evijas salu cīņā ar liesmām nosūtījusi vēl 100 ugunsdzēsējus

Jauns.lv / LETA

Grieķijas varasiestādes ceturtdien nosūtījušas ugunsdzēsēju papildspēkus uz Evijas salu, kur jau trešo dienu dabas rezervātā plosās plašs meža ugunsgrēks.

Naktī uz salu nosūtīti vēl 100 ugunsdzēsēji, palielinot kopējo skaitu līdz 382. Liesmu dzēšanā tiek izmantotas 12 specializētās lidmašīnas, no kurām divas palīgā atsūtījusi Itālija un vienu Spānija, un 11 helikopteri.

Ugunsgrēks izcēlās naktī no pirmdienas uz otrdienu un strauji izplatījās dabas rezervāta teritorijā, kuru sedz priežu meži.

foto: Ekrānuzņēmums
Tagad Evijas salā cīņā ar mežu ugunsgrēku iesaistīti 382 ugunsdzēsēji.

Ugunsgrēka pirmajā dienā drošības apsvērumu dēļ tika evakuēti četri ciemati, bet daļa iedzīvotāju trešdien atgriezās savās mājās.

Viens brīvprātīgais ugunsdzēsējs guvis apdegumus un šodien viņam tika veikta operācija.

Apgabalā, kur plosās ugunsgrēks, izsludināts ārkārtas stāvoklis, un Grieķija lūgusi citu Eiropas valstu palīdzību cīņā ar liesmām.

Ugunsgrēka pirmajā dienā cīņu ar liesmām apgrūtināja spēcīgais vējš, kas aiznesa dūmus uz dienvidiem līdz pat 70 kilometrus attālajām Atēnām. Šodien vējš ir pierimis, taču ugunsdzēsēju darbu turpina apgrūtināt aizas un kanjoni, kas raksturīgi šim apvidum.

Ugunsdzēsības dienests ziņoja, ka šodien Grieķijā izcēlušies vēl divi ugunsgrēki. Viens izcēlies Grieķijas dienvidos un otrs Zakintas salā.

Dienests ziņoja, ka trešdien un ceturtdien aizturēti divi vīrieši, kas tiek turēti aizdomās par dedzināšanu divos atsevišķos gadījumos Grieķijas dienvidos.

Karstajos sausajos vasaras mēnešos ugunsgrēki Grieķijā izceļas bieži. Varasiestādes regulāri brīdina iedzīvotājus neiesaistīties aktivitātēs, kas var novest pie ugunsgrēku izcelšanās, piemēram, nekurināt ugunskurus piknikos pie dabas.

Augstā ugunsgrēku riska dēļ parki un mežu apvidi vasaras mēnešos bieži tiek slēgti.

Pagājušajā gadā ugunsgrēkā uz ziemeļiem no Atēnām dzīvību zaudēja vairāk nekā 100 cilvēki. Liesmas izplatījās strauji, iesprostojot cilvēkus automašīnās vai iedzenot jūrā, kur daudzi noslīka.