foto: Ekrānuzņēmums
Navaļnija līdzgaitnieks Volkovs: "Kratīšanas laikā no FBK biroja skapīša nozagti 17 tūkstoši rubļu"
Kratīšanas FBK juristu dzīvokļos notikušas teju vienlaicīgi, paziņoja Navaļnija līdzgaitnieks Leonīds Volkovs.
Pasaulē
2019. gada 9. augusts, 11:19

Navaļnija līdzgaitnieks Volkovs: "Kratīšanas laikā no FBK biroja skapīša nozagti 17 tūkstoši rubļu"

Jauns.lv

Bijušais Alekseja Navaļnija priekšvēlēšanas kampaņas vadītājs Leonīds Volkovs paziņojis, ka 8.augustā Korupcijas novēršanas fonda (FBK) kratīšanas laikā drošības amatpersonas no biroja atsavināja 17 tūkstošus rubļu (233 eiro), kas atradās ofisa menedžera skapītī. Viņš vērsa uzmanību, ka kratīšanas protokolā par šādu naudas summas atsavināšanu nav nekas teikts. Par to Volkovs paziņojis savā "Twitter" kontā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Volkovs skaidro, ka Korupcijas apkarošanas fonda darbinieki sametuši naudu, lai varētu izveidot T kreklu tirāžu ar uzrakstu "Labāk pikets, nekā ******" ("Лучше митинг, чем *********"), tāpēc arī šī nauda glabājusies skapītī.

Viņš paziņoja, ka izmeklētāji dizaineriem konfiscējuši iMac datorus un četrus neizpakotus klēpjdatorus, kas bija nopirkti, lai aizvietot jau iepriekšējā kratīšanā atsavināto tehniku. Lielākā daļa no tā, kas atsavināti  - "grāmatvedības dokumenti par visiem gadiem".

foto: Ekrānuzņēmums
Kratīšanas FBK juristu dzīvokļos notikušas teju vienlaicīgi, paziņoja Navaļnija līdzgaitnieks Leonīds Volkovs.

Iepriekš izmeklēšanas komiteja krimināllietu pret Korupcijas apkarošanas fondu (FBK) uzsāka, jo tas tika turēts aizdomās par miljards rubļu atmazgāšanu. 8. augustā fonda ofisā un pie tā darbiniekiem ar kratīšanām ieradās.

PBK ziņo, ka galvenais aizdomās turamais ir Leonīds Volkovs. Izmeklēšanai tuvu stāvoša persona paziņojusi, ka izmeklētāji cenšas iegūt pierādījumus pret Volkovu, nopratinot citus fonda darbiniekus.

Kratīšanas veikuši daudzi drošības struktūru darbinieki maskās, sacīja FBK preses sekretāre Kira Jarmiša. Pie biroja ieejas drošībnieki piekāvuši kādu nejauši sastaptu cilvēku.
Bloķēti gan FBK, gan Navaļnija štāba bankas konti, sacīja Jarmiša.

"Ja jūs šobrīd ziedojat mums naudu, tad tā līdz mums, diemžēl, nenonāk," viņa piebilda.

Policisti 3. augustā Maskavas centrā aiztur protestētājus un žurnālistus

Policija Maskavas centrā sestdien protesta akcijas gaitā aizturējusi aptuveni 600 cilvēku, demonstrantiem Krievijas galvaspilsētas ielās no jauna protestējot pret netaisnīgo ...

gallery icon
35

Kratīšanas FBK juristu dzīvokļos notikušas teju vienlaicīgi, paziņoja Navaļnija līdzgaitnieks Leonīds Volkovs.

Šīs darbības acīmredzot saistītas ar to, ka lieta par it kā notikušo naudas atmazgāšanu FBK nodota Izmeklēšanas komitejas galvenajai pārvaldei, tviterī pieļāva Volkovs.

Izmeklēšanas komiteja 3.augustā pavēstīja, ka ir uzsākta krimināllieta pret FBK par iespējamu naudas legalizāciju aptuveni miljarda rubļu (13,7 miljonu eiro) apjomā.

FBK veicis izmeklēšanu par daudzu Krievijas amatpersonu turības apšaubāmo izcelsmi.

Vienas šādas izmeklēšanas rezultātā tapis video par Krievijas premjerministru Dmitriju Medvedevu, kas tīmekļa vietnē "YouTube" skatīts 31 miljonu reižu.

Navaļnijs šobrīd izcieš 30 dienu apcietinājumu, kas viņam piespriests saistībā ar apsūdzībām par publisku sapulču noteikumu pārkāpumu.

Aizpagājušajā nedēļas nogalē viņš no cietuma tika nogādāts slimnīcā ar spēcīgu alerģisku reakciju. Navaļnija ārste pieļāva, ka opozicionārs saindēts.

Vairāki Navaļnija līdzgaitnieki atrodas policijas apcietinājumā saistībā ar protestiem, kas Maskavā izraisījušies pēc varasiestāžu atteikuma reģistrēt opozīcijas kandidātus pašvaldības vēlēšanām.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās