foto: Ģimenes advokāta izplatīts foto
No "Royal Caribbean" izkritušā bērna lieta: pusotru gadu vecās Hlojas vecāki emocionālā intervijā atceras notikušo
Apmeklējot brāļa hokeja spēles, Hlojai paticis pietet pie ledus laukumu norobežojošā stikla un sist pa to ar rokām. Meitenes ģimene norādījusi, ka arī šoreiz viņa piegājusi pie loga, jo vēlējusies pa to paklauvēt.
Pasaulē
2019. gada 23. jūlijs, 14:46

No "Royal Caribbean" izkritušā bērna lieta: pusotru gadu vecās Hlojas vecāki emocionālā intervijā atceras notikušo

Jauns.lv

Pagājušas aptuveni divas nedēļas kopš traģiskā negadījuma, kad Puertoriko galvaspilsētas Sanhuanas ostā no kruīza kuģa "Royal Caribbean" loga izkrita pusotru gadu veca meitenīte vārdā Hloja. Bērna vecāka emocionālā intervijā televīzijas kanāla NBC raidījumam "Today" norāda, ka notikušajā vainojama kruīza līnija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Mēs pavisam noteikti vainojam viņus par to, ka uz 11.klāja kruīza kuģī netika nodrošināta droša vide. Ir miljons lietas, kas varēja tikt izdarītas, lai veicinātu drošību. Kāpēc vispār uz kruīza kuģa 11.klāja būtu jāatstāj vaļā logs? Viņu atbilde uz šo jautājumu bija, ka ir nepieciešama ventilācija," stāsta bojāgājušas meitenītes mamma Kimberlija Vīganda, norādot, ka kruīza līnija varētu nākt klāt ar citādāku risinājumu, kas neapdraudētu cilvēkus.

Ģimene uzskata, ka notikušajā vainojami "Royal Caribbean" darbinieki, tāpēc grasās tiesāties. "Nekas tāds nedrīkst notikt ar kādu citu ģimeni," norāda Kimberlija.

Sākotnējā informācija liecināja, ka meitenīte no kruīza kuģa 11.klāja loga iekritusi ūdenī, taču bērna mamma intervijā apstiprināja, ka viņas meita no 11.klāja, kas ir aptuveni 45 metrus augsts, uzkritusi uz betona.

"Tobrīd vēl nesapratu, ka viņa izkritusi pa logu," notikušo atceras meitenes mamma. "Es turpināju kliegt: "Kur ir mans bērns? Kur ir mana mazulīte?" Es nemaz nepamanīju logu. Pieskrēju klāt un paskatījos pa logu - tur nebija ūdens, tas bija betons. Zaudēt mūsu mazulīti šādā veidā ir vienkārši neizprotami."

Negadījums notika laikā, kad Hlojas vectēvs pacēla meitenīti un piegāja pie loga. Apmeklējot brāļa hokeja spēles, Hlojai paticis pie ledus laukumu norobežojošā stikla klauvēt ar rokām. Arī šoreiz viņa gribējusi tikt pie loga, lai pieklauvētu, savukārt vectēvs tobrīd bijis pārliecināts, ka logs ir aizvērts. 

Kimberlija Vīganda intervijā stāsta, ka vectēvs bijis histērijā un turpinājis atkārtot, ka viņam licies, ka logs ir aizvērts.

"Viņš raudāja nepārtraukti... Mēs zinām, ka viņš nekad mūžā nepakaļautu mūsu bērnus briesmām. Vectēvs bija viņas labākais draugs," stāsta Hlojas tētis.

Jau ziņojām, ka svētdien, 7.jūlijā, no “Royal Caribbean” kruīza kuģa 11.klāja loga izkritis 18 mēnešus vecs bērns. Pēc kritiena bērns nogādāts tuvākajā medicīnas iestādē, kur pasludināts par mirušu.

"Royal Caribbean" kruīza kuģa pārstāvji pēc notikušā izteikuši visdziļāko līdzjūtību ģimenei.

"Mēs esam līdz sirds dziļumiem sarūgtināti par traģisko indicentu un izsakām visdziļāko līdzjūtību ģimenei. Mūsu kruīza kuģa atbalsta komandas darbinieki ir gatavi atbalstīt ģimeni ar jebkādiem resursiem, kas nepieciešami. Respektējot ģimenes privātumu, notikušo incidentu turpmāk neplānojam komentēt," teikts paziņojumā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās