foto: AFP/Scanpix
Vīrietis Francijā uz cigarešu paciņas pamana savas amputētās kājas fotogrāfiju, kas izvietota bez atļaujas
Pasaulē
2019. gada 18. jūlijs, 19:16

Vīrietis Francijā uz cigarešu paciņas pamana savas amputētās kājas fotogrāfiju, kas izvietota bez atļaujas

Jauns.lv

Kāds 60 gadus vecs vīrietis no Francijas paziņojis, ka viņa amputētās kājas fotogrāfija bez viņa ziņas izvietota uz cigarešu paciņām kā brīdinājums, ziņo raidorganizācija BBC.

Albāniešu izcelsmes vīrietis, kurš dzīvo Francijas ziemeļaustrumu pilsētā Mecā, kāju zaudējis 1997.gadā Albānijā, negadījumā, kas saistīts ar šaušanu. 

Fotogrāfija, kurā redzama amputēta kāja, uz cigarešu paciņām izvietota līdzās uzrakstam “smēķēsana aizsprosto tavas artērijas”. Fotogrāfiju pamanījis un atpazinis vīrieša dēls, kad pagājušā gadā Luksemburgā iegādājies cigarešu paciņu, vēsta franču mediji. 

“Mēs bijām ļoti pārsteigti. Nespējām tam noticēt. Visa ģimene uzskatīja, ka attēlā redzama mana tēva kāja,” par notikušo franču medijam “Le Republicain Lorrain” stāsta cietušā vīrieša meita. “Tā patiešām ir mūsu tēva kāja. Viņa rētas ir ļoti specifiskas.”

Ģimene uzskata, ka fotogrāfija varētu būt uzņemta kādā slimnīcā, kuru viņš apmeklēja, lai noskaidrotu, vai pastāv iespēja lietot kādu staigāšanas aparātu. Jau vairāk nekā 20 gadus vīrietis ikdienā pārvietojas, izmantojot kruķus.

Vīrieša advokāts apstiprinājis, ka attēlā redzamā kāja ir viņa klienta, turklāt nekādas atļaujas izmantot fotogrāfiju viņš nav sniedzis.

“Katra rēta ir specifiska un unikāla. Šim vīrietim ir rētas arī uz otras kājas. Jebkuram ekspertam nebūtu nekādu problēmu identificēt šo attēlu,” viņš norāda.

Eiropas Komisija advokāta sūdzību ir saņēmusi un noraidījusi, sakot, ka fotogrāfijā redzamās līdzības ir tikai sakritība, vēsta "The Guardian".