foto: Ekrānuzņēmums
Šamanis no Jakutijas kājām dodas uz Maskavu izdzīt Putinu
2019. gada 20. jūlijs, 07:15

Šamanis no Jakutijas kājām dodas uz Maskavu izdzīt Putinu

Kas Jauns Avīze

Jakutu šamanis Aleksandrs Gabiševs jau četrus mēnešus ir ceļā – viņš kājām dodas uz Maskavu, plānojot 2021. gadā izdzīt tumšos spēkus no Kremļa. Par to iemiesojumu šamanis uzskata prezidentu Vladimiru Putinu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

“Tagad cilvēki baidās runāt, baidās, ka viņus atlaidīs, atņems algas. Vienkārši mums valsts vara ir bez robežām, dēmoniska. Tauta iedzīta mākslīgā depresijā. Dabisku depresiju zintnieks izārstēs ar rokas mājienu, bet šo, mākslīgo – tikai ar burvestību,” Gabiševs klāsta izdevumam "Sibir. Reaļiji". Galvenais esot uzvarēt dēmonu, bet cilvēki ar cilvēkiem paši tiks skaidrībā.

Strādnieks ar vēsturnieka diplomu

Piecdesmit vienu gadu vecais cīnītājs pēc izglītības ir vēsturnieks, beidzis Jakutijas Valsts universitāti, bet strādājis gan par metinātāju, gan sētnieku. Viņš ir nogājis vairāk nekā 2000 kilometru, korespondents sastapis Gabiševu uz federālās trases "Amūra". Viņš nav ļoti steidzīgs, bieži apstājas, stundā noejot divarpus līdz trīs kilometrus, daudz runā ar ceļā sastaptajiem cilvēkiem, katrs trešais vai ceturtais garāmbraucējs signalizē atbalstam.

Apdāvina ar naudu un uzkodām

Piecus kilometrus garās intervijas laikā šamanis apdāvināts ar 2000 rubļu, cepumiem, čebureku, dažām ūdens pudelēm, sauju konfekšu un augļu. Un pat Putina piekritēji izturas visnotaļ draudzīgi. Aleksandrs velk sev līdzi ratiņus ar saliekamo jurtu, krāsniņu, drēbēm un pārtiku. Pašlaik viņu pavada vārdabrālis no Sahalīnas, kurš pagaidām atlicis plānu doties apkārt pasaulei ar autostopiem. Pirmā lielā pilsēta šamaņa ceļā bijusi Čita, kur kopā ar vietējiem opozicionāriem un komunistu kandidātiem uz pilsētas domi sarīkots mītiņš, pieprasot atjaunot Krievijā vārda brīvību, cilvēka cienīgu dzīvi, saglabāt dabu. 

Slēpies mežā no psihiatriem

Intervijā Gabiševs atklāj, ka pēc sievas nāves kādu laiku dzīvojis mežā un tikai pēc tam kļuvis par šamani: “Es taču trīs gadus biju traks. Labi, ka mani māte uz mežu aizsūtīja, citādi tagad psihenēgulētu. Bet tagad es taču esmu normāls, adekvāts cilvēks, redzat?” Aleksandrs pieļauj, ka varas iestādes var viņu mēģināt noņemt no trases un iespundēt psihiatriskajā slimnīcā, bet nebaidās – pēc paša vārdiem, turpinās iet, “kā naktstauriņš uz liesmu”. “Man Dievs teica, ka Putins nav cilvēks, bet dēmons, un mans viņš jāizdzen,” saka šamanis, solot to darīt ar miermīlīgām metodēm, bet ja neizdosies, “būs citas”.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās