foto: REUTERS/SCANPIX
Saistībā ar Golunova lietu Putins no amata atbrīvo divus Krievijas policijas ģenerāļus
Vladimirs Putins parakstījis dekrētu par divu iekšlietu sistēmas ģenerāļu atbrīvošanu no amata.
Pasaulē
2019. gada 13. jūnijs, 15:25

Saistībā ar Golunova lietu Putins no amata atbrīvo divus Krievijas policijas ģenerāļus

Jauns.lv / LETA

Krievijas prezidents Vladimirs Putins parakstījis dekrētu par divu iekšlietu sistēmas ģenerāļu atbrīvošanu no amata saistībā ar žurnālista Ivana Golunova aizturēšanu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kremļa izplatītajā paziņojumā teikts, ka no ieņemamā amata atbrīvots Maskavas narkotiku aprites kontroles pārvaldes vadītājs ģenerālmajors Jurijs Devjatkins un Maskavas rietumu apgabala policijas priekšnieks ģenerālmajors Andrejs Pučkovs.

Krievijas iekšlietu ministrs Vladimirs Kolokoļcevs otrdien paziņoja, ka Krievijas Izmeklēšanas komiteja sagatavos tiesisko izvērtējumu par policijas darbinieku rīcību, aizturot "Meduza" žurnālistu Golunovu.

foto: REUTERS/SCANPIX
Vladimirs Putins parakstījis dekrētu par divu iekšlietu sistēmas ģenerāļu atbrīvošanu no amata.

Kolokoļcevs norādīja, ka Iekšējās drošības dienesta materiāli par policijas darbinieku rīcības tiesiskumu žurnālista aizturēšanā nodoti Izmeklēšanas komitejai. Viņš apliecināja, ka no amata atstādināti tiesībsargājošo iestāžu darbinieki, kas nodarbojās ar Golunova lietu. Pret policistiem, kas aizturēja žurnālistu, uzsākta pārbaude.

Ministrs arī paziņoja, ka lūgs Putinu atbrīvot no amata Pučkovu un Devjatkinu.

Jau vēstīts, ka Golunovs otrdien tika atbrīvots pēc tam, kad tika pieņemts lēmums izbeigt krimināllietu pret viņu. Kolokoļcevs pirms tam paziņoja, ka pieņemts lēmums 36 gadus veco Golunovu atbrīvot no atbildības un izbeigt krimināllietu pret viņu. Šāds lēmums pieņemts, jo nav pierādīta viņa vaina.

Golunovs, kurš strādā Rīgā bāzētajā krievu tīmekļa medijā "Meduza", tika aizturēts pagājušajā ceturtdienā Maskavā un viņam tika izvirzītas apsūdzības mēģinājumā tirgot narkotikas, par ko draud 10 līdz 20 gadu cietumsods, un sestdien viņam noteikts pirmstiesas drošības līdzeklis mājas arests.

Izmeklētāji skaidroja, ka Golunovs esot mēģinājis pārdot narkotisko vielu mefedronu. Golunovs uzstāja, ka divas paciņas ar nezināmu vielu viņam "piesviestas".

Maskavas policija ir atzinusi, ka Golunova dzīvoklī nav uzņemtas fotogrāfijas, kas policijas mājaslapā publicētas ar piebildi, ka tās ir notikuma vietā atrastās narkotikas.

Žurnālista atbalstītāji uzsvēra, ka ar narkotiku lietu viņš tiek sodīts par darbu žurnālistikā.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās