Pasaulē
2019. gada 26. aprīlis, 06:11

VIDEO: kā slaktiņu sarīkojušie Šrilankas teroristi solīja uzticību "Islāma valstij"

Jauns.lv

Publicēts video, kurā Šrilankas pašnāvnieki, kas 21.aprīļa Lieldienu dienā sarīkoja bumbu sprādzienus, zvēr uzticību teroristiskajai organizācijai "Islāma valsts".

"Mēs solām uzticību Amīram al Muamnīnam "ticīgo līderim" un musulmaņu kalifam al Šeikam abū Bakri al Bagdādi al Kuraši al Huseini un paklausām viņu kā vieglos, tā arī sarežģītos apstākļos."

foto: Ekrānuzņēmums
Teroristi zvēr uzticību "Islāma valstij".

Teroristu grupējums "Islāma valsts" ar sava propagandas atzara "Amaq" starpniecību 23.aprīlī paziņoja, ka 21.aprīlī Šrilankā notikušos teroraktus sarīkojuši tā kaujinieki.

"Tie, kas veica šos pret koalīciju un Šrilankas kristiešiem vērstos uzbrukumus, bija "Islāma valsts" kaujinieki," otrdien pavēstīja "Amaq", minot ASV vadīto koalīciju, kas Irākā un Sīrijā piedalījās operācijās pret "Islāma valsti".

Šrilankā sprādzienos baznīcās un viesnīcās vairāk nekā 300 bojāgājušie, simtiem ievainoto

Šrilankā svētdien gandrīz vienlaikus notikuši sprādzieni vairākās katoļu baznīcās un pieczvaigžņu viesnīcās, kuros gājuši bojā vairāk nekā 100 un ievainoti ...

gallery icon
61

24.aprīlī Šrilankas varasiestādes publicēja sīkākas detaļas par 9 cilvēku teroristu grupu (labi apmācītiem islāmistu pašnāvniekiem), ieskaitot arī sievieti, no pārtikušām ģimenēm, kuri noslepkavoja 359 cilvēkus.

Kā ziņots, eksplozijas svētdien gandrīz vienlaikus notika trīs baznīcās, kad tur norisinājās Lieldienu dievkalpojumi, un trīs viesnīcās.

Sēras Šrilankā: masu ceremonijā apbērē teroraktos nogalinātos

Šrilankā svētdien teroristu sarīkotajos sprādzienos bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 310, jo vairāki cilvēki miruši no gūtajiem ievainojumiem, otrdien paziņoja policija. ...

gallery icon
30

Uzbrukumi notikuši Sv. Antonija katoļu baznīcai galvaspilsētā Kolombo, Sv. Sebastiāna katoļu baznīcai valsts rietumu pilsētā Negombo, kurā vairākums iedzīvotāju ir katoļi, kā arī evaņģēlisko kristiešu Ciānas baznīcai Batikaloā valsts austrumos.

Eksplozijas notikušas pieczvaigžņu viesnīcās "Cinnamon Grand", "Kingsbury" un "Shangri-La", kas visas atrodas Kolombo centrā, un kurās mēdz apmesties daudz ārzemnieku.

Sprādzienus baznīcās un viesnīcās sarīkojuši teroristi pašnāvnieki, secinājuši Aizsardzības ministrijas tiesu medicīnas eksperti. Kā pavēstīja valsts tiesu medicīnas dienesta pārstāvis, uzbrukumos pavisam piedalījušies septiņi spridzinātāji pašnāvnieki.