foto: EPA/Scanpix
ANO cilvēktiesību komisāre ar nožēlu paziņo, ka sankcijas Venecuēlas krīzi saasinājušas
Ikgadējā ziņojumā ANO Cilvēktiesību padomei Mičela Bačeleta arī kritizēja Maduro.
Pasaulē
2019. gada 6. marts, 17:12

ANO cilvēktiesību komisāre ar nožēlu paziņo, ka sankcijas Venecuēlas krīzi saasinājušas

Jauns.lv / LETA

Sankcijas Venecuēlas krīzi saasinājušas, trešdien atzinusi ANO augstā cilvēktiesību komisāre Mičela Bačeleta, ar šo paziņojumu nākot klajā pēc tam, kad ASV bija brīdinājušas, ka sankcijas pret Venecuēlas prezidenta Nikolasa Maduro valdību var tikt pastiprinātas.

Ikgadējā ziņojumā ANO Cilvēktiesību padomei Bačeleta arī kritizēja Maduro.

"Venecuēla skaidri ilustrē to, kā pilsonisko un politisko tiesību pārkāpumi - arī pamatbrīvību un galveno institūciju neatkarības neievērošana - var vairot ekonomisko un sociālo tiesību vājināšanos," norādīja Čīles eksprezidente Bačeleta.

Ekonomiskā sabrukuma un politiskās krīzes māktās valsts iedzīvotājiem ir grūtības sev nodrošināt pamatpreces, ieskaitot pārtiku un medikamentus.

"Sankcijas šo situāciju saasinājušas," uzsvēra komisāre.

Vašingtona, kas par Venecuēlas leģitīmo prezidentu atzinusi opozīcijas līderi Huanu Gvaido, pagājušajā mēnesī noteica sankcijas Venecuēlas valsts naftas uzņēmumam PDVSA.

ASV arī nodevušas Gvaido kontroli pār Venecuēlas bankas kontiem Savienotajās Valstīs.

ASV sūtnis Venecuēlas krīzes jautājumos Eliots Eibramss otrdien pavēstīja, ka Vašingtona apsver jaunu sankciju noteikšanu, lai vairotu spiedienu pret Maduro.

Vašingtona neizslēdz iespēju noteikt "sekundārās sankcijas", kas būtu vērstas pret ārvalstu uzņēmumiem vai valstīm, kas veic darījumus ar Maduro valdību.