foto: AP/Scanpix
Par inscenētu rasistu un homofobu uzbrukumu apcietināts seriāla "Impērija" aktieris - melnādains gejs
ASV aizdomās par policijas maldināšanu it kā notikuša rasistiska uzbrukuma lietā aizturēts aktieris.
2019. gada 21. februāris, 19:54

Par inscenētu rasistu un homofobu uzbrukumu apcietināts seriāla "Impērija" aktieris - melnādains gejs

Jauns.lv / LETA

ASV policija aizturējusi televīzijas aktieri Džasiju Smoletu, kurš tiek apsūdzēts, ka varasiestādēm melojis par Čikāgā it kā pieredzētu rasistisku un homofobisku uzbrukumu.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Čikāgas policija ceturtdien tviterī pavēstīja, ka seriāla "Empire" ("Impērija") aktieris, kurš pats ir melnādainais un neslēpj, ka ir gejs, atrodas apcietinājumā. Smolets sākotnēji apgalvoja, ka 29.janvārī divi maskās tērpti vīrieši viņam Čikāgas centrā uzbrukuši, izkliedzot rasistiskus un homofobiskus apvainojumus. Viņš policijai sākotnēji apgalvoja, ka uzbrucēji viņu aplējuši ar balinātāju un apsējuši ap kaklu striķi.

Daudzi komentētāji vēstis par it kā notikušo uzbrukumu skaidroja kā pierādījumu ASV pieaugošajai neiecietībai, turklāt aktieris saņēma neskaitāmus atbalsta apliecinājumus.

Tomēr aizvadīto nedēļu laikā 36 gadus vecais aktieris, kas sākotnēji tika uzskatīts par upuri, kļuvis par aizdomās turamo. "Kuka apgabala štata prokuratūra apstiprinājusi kriminālapsūdzības pret Džasiju Smoletu par sabiedriskās kārtības pārkāpumu un vēršanos ar melīgu iesniegumu policijā," trešdien vēlu vakarā izplatītajā paziņojumā apliecināja Čikāgas policijas pārstāvis sakariem ar presi Entonijs Guljelmi.

Smoleta advokāti solījuši veikt paši savu izmeklēšanu un īstenot "agresīvu aizstāvību". Aktieris policijai apgalvojis, ka uzbrucēji arī saukuši "šī ir MAGA zeme", izmantojot ASV prezidenta Donalda Trampa kampaņas saukļa "Make America Great Again" ("Padarīsim Ameriku atkal diženu") pazīstamo abreviatūru.

Tomēr izmeklētājiem vairojās aizdomas, kad viņi bija nopratinājuši divus vīriešus, kuri, kā vēsta mediji, bijuši nolīgti, lai uzbrukumu inscenētu. Kā liecinājuši nopratinātie brāļi Ola un Eibels Osundairo, Smolets nav bijis apmierināts ar to, ka draudu vēstulei, kuru viņš iepriekš saņēmis Čikāgas studijā, kur notiek "Empire" filmēšana, nav pievērsta pietiekama uzmanība, vēsta Čikāgas telekanāls WBBM.

Čikāgas policijas superintendants Edijs Džonsons ceturtdien preses konferencē norādīja, ka Smolets "izmantojis sāpes un dusmas, kas radušās rasisma dēļ, lai sekmētu savu karjeru ".

Smolets vēl pirms uzrukuma uz studijas "Fox" uzņemšanas paviljonu pats nosūtījis sev adresētu rasistisku un homofobisku vēstuli, sacīja Džonsons, norādot, ka aktieris nav bijis apmierināts ar savu atalgojumu. Izmeklētāju rīcībā ir telefonsakaru dati, kas liecina par intensīvu komunikāciju Smoleta un brāļu Osundairo starpā pirms un pēc inscenētā uzbrukuma. Smolets ar brāļiem sazvanījies arī tad, kad viņi jau pēc 29.janvārī inscenētā uzbrukuma atradušies Nigērijā.

Brāļi Osundairo devušies uz Nigēriju uzreiz pēc uzbrukuma un tika aizturēti, 13.februārī atgriežoties Čikāgā. Brāļi netiek uzskatīti par aizdomās turamajiem, norādīja policija.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās