foto: PA Wire/PA Images/Scanpix
Lielbritānija: kompānija, kas apstrādā vīzu pieteikumus Krievijā, nav iesaistīta lēmumu pieņemšanā
Pasažieri Hītrovas lidostā iziet pasu kontroli.
Pasaulē
2018. gada 17. novembris, 20:28

Lielbritānija: kompānija, kas apstrādā vīzu pieteikumus Krievijā, nav iesaistīta lēmumu pieņemšanā

Jauns.lv / LETA

Lielbritānijas Iekšlietu ministrija paziņojusi, ka kompānija, kura apstrādā vīzu pieteikumus Krievijā, "absolūti nav iesaistīta lēmumu pieņemšanas procesā".

Kompānija "TLSContact" ir "vienkārši iesniegšanas punkts", teikts ministrijas paziņojumā. Gala lēmumi par vīzas piešķiršanu tiek pieņemti Lielbritānijā.

Kā piektdien vēstīja starptautiskais pētnieciskās žurnālistikas projekts "Bellingcat" un Krievijas tīmekļa medijs "The Insider", Krievijas izlūkdienests mēģinājis iefiltrējies Lielbritānijas vīzu pieteikumu apstrādes uzņēmumā.

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

Dubultaģenta Skripaļa un viņa meitas saindēšana Lielbritānijā, kas izraisīja starptautisku skandālu

gallery icon
88

Piektdien publicētā materiāla mērķis ir skaidrot, kā divi Krievijas militārā izlūkdienesta GRU aģenti, kas ir apsūdzēti par Lielbritānijā notikušo uzbrukumu bijušajam Krievijas dubultaģentam Sergejam Skripaļam un viņa meitai Jūlijai, ieguvuši Lielbritānijas vīzas.

"Bellingcat" un "The Insider" intervējuši kādu cilvēku, kurš esot strādājis uzņēmumā "TLSContact", kas apstrādā vīzu pieteikumus vairākiem konsulātiem, arī Lielbritānijas.

Vīrietis, kurš aizbēdzis no Krievijas un pieprasījis patvērumu ASV, sacījis, ka piespiests sadarboties ar Krievijas Federālā Drošības dienesta (FDD) aģentu, kurš viņam atklājis, ka dienestam ir piekļuve Lielbritānijas vīzu centra novērošanas kamerām un ka tam ir šī centra datortīkla diagramma.

"TLSContact" darbinieks pastāstījis, ka viņš ticis spiests izveidot "caurumu" vīzu pieteikumu pieņemšanas sistēmā.

Sergejs un Jūlija Skripaļi 4.martā Anglijas pilsētā Solsberijā tika atrasti bez samaņas uz soliņa parkā. Lielbritānijas varasiestādes uzskata, ka Skripaļiem uzbrukts ar Krievijā izstrādāto nervus paralizējošo vielu "Novičok".

Britu policija Solsberi parkā meklē "Novičok" pēdas

Sestdien, 21. jūlijā policija rosījās populārajā Solsberi parkā, kur turpinās "Novičok" indēšanas izmeklēšana. Izmeklētāji aizsargtērpos un maskās darbojās Elizabetes dārzos, ...

gallery icon
34

Lielbritānija septembrī izdeva divu Krievijas pilsoņu Eiropas aresta orderus, pastāvot aizdomām, ka viņi Solsberijā mēģinājuši nogalināt Skripaļus ar "Novičok".

Solsberi policija norobežojusi apkārtni pēc jauna saindēšanās gadījuma

Lielbritānijā sestdienas vakarā savās mājās Eimesberi pilsētā bezsamaņā tika atrasti divi Lielbritānijas pilsoņi - 45 gadus vecs vīrietis un 44 ...

gallery icon
51