foto: Reuters/Scanpix/LETA
Lesbas salas iedzīvotāju pacietības mērs ir pilns - lūdz Grieķijas valdībai pārvietot bēgļus
Bēgļi no nometnes dodas uz Mitilines pilsētu.
Pasaulē
2018. gada 30. augusts, 18:10

Lesbas salas iedzīvotāju pacietības mērs ir pilns - lūdz Grieķijas valdībai pārvietot bēgļus

LETA

Nožēlojamie apstākļi pastāvīgi pārpildītajās nelegālo imigrantu nometnēs Grieķijas salās var novest pie traģēdijas, ceturtdien brīdināja Lesbas salas Mitilines pilsētas mērs Spirs Galins.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Migranti ierodas Grieķijai piederošajā Lesbas salā

gallery icon
17

"Pastāv briesmas, ka mēs varam pieredzēt traģiskus notikumus," vēstulē Grieķijas migrācijas ministram Dmitrim Vitsam norādīja mērs, piebilstot, ka iedzīvotāju pacietības mērs ir "sasniedzis galējo robežu".

Viena no problēmām, ar kuru vietējie iedzīvotāji sastapušies nelegālo imigrantu ieceļošanas un pārpildīto nometņu dēļ, ir noziedzības pieaugums, skaidroja mērs.

foto: Reuters/Scanpix/LETA
Bēgļi no nometnes dodas uz Mitilines pilsētu.

Atbilstoši oficiālajiem datiem Lesbas, Hijas, Samas, Leras un Kosas salās ir vairāk nekā 19 000 nelegālo imigrantu. Nometnēs šajās salās ir vietas 6000 cilvēku.

Lesbas salā ar 86 000 iedzīvotāju ir 10 500 nelegālo imigrantu.

Slikto dzīves apstākļu dēļ spriedze saglabājas liela, kas dažkārt pāraug vardarbības uzliesmojumos kā imigrantu vidū, tā starp imigrantiem un vietējiem iedzīvotājiem.

20.septembrī nodeg bēgļu nometne Lesbas salā

gallery icon
25

Migrācijas ministrs vēl jūlijā solīja, ka līdz septembrim nelegālo imigrantu skaits tiks samazināts līdz 10 000, tomēr šī mērķa sasniegšanas labā panākts niecīgs progress.

Spriedze Morijas bēgļu nometnē Lesbas salā

gallery icon
7

Grieķijas Egejas jūras salas bija pirmās sasniegtās Eiropas Savienības (ES) teritorijas lielākajai daļai no aptuveni miljona nelegālo imigrantu, kas 2015. un 2016.gadā blokā ieradās labākas dzīves meklējumos.

Pēc tam, kad 2016.gadā starp ES un Turciju tika panākta vienošanās, ka Turcija uzņems atpakaļ nelegālos imigrantus, kas ES nekvalificēsies bēgļa statusam, nelegālie ieceļotāji paliek Grieķijā uz ilgu laika posmu. Tā kā ierodas arvien jauni nelegāli imigranti, viņu kopējais skaits nav sarucis.

Bēgļu nometnē Grieķijā daži migranti no izmisuma sevi aizdedzina

gallery icon
18

Lesbas salā Grieķijā bēgļu vestes plešas jau 10 akru platībā

Glābšanas vestu kaudzes no salu krastiem nemitīgi tiek savāktas un nogādātas kādā vietā, veidojot izgāztuvi. Piemēram, Lesbas salā šāda kaudze ...

gallery icon
10

Migrantu peldvestu kaudzes Lesbas salā Grieķijā

Priecīgi par ierašanos Eiropā, migranti met nost savas glābšanas vestes, kuras vilka jūras ceļojuma laikā. Lesbas salā izveidojušās līdz pat ...

gallery icon
10
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās