foto: EPA/Scanpix
Dženovā sagruvis autostrādes tilts; 30 bojāgājušie
Dženovā Itālijas ziemeļrietumos otrdien sabrucis autostrādes tilts.
Pasaulē
2018. gada 14. augusts, 13:50

Dženovā sagruvis autostrādes tilts; 30 bojāgājušie

LETA

Dženovā Itālijas ziemeļrietumos otrdien sabrucis autostrādes A10 tilts, un katastrofā gājuši bojā aptuveni 30 cilvēki, paziņojis iekšlietu ministrs Mateo Salvīni.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Dženovā sagruvis autostrādes tilts

Ziņas par iespējamajiem bojāgājušajiem vai cietušajiem pagaidām nav saņemtas. Ugunsdzēsības dienests apstiprinājis, ka sagruvis Morandi tilts, un paziņojis, ka uzsākta ...

gallery icon
108

"Diemžēl ir aptuveni 30 bojāgājušie, un daudzi ievainotie ir nopietnā stāvoklī," ministrs sacīja žurnālistiem.

Avoti nacionālajā ugunsdzēsības dienestā ziņu aģentūrai ANSA teikuši, ka bojāgājušo skaits esot pieaudzis līdz 35.

Iepriekš vietējā ātrās palīdzības dienesta vadītājs aģentūrai "Adnkronos" izteicās, ka katastrofā esot "desmitiem bojāgājušo".

Arī glābēji, kas meklē cietušos tilta gruvešos, apstiprina, ka esot "desmitiem upuru".

ANSA vēsta, ka vismaz pieci cilvēki atrasti dzīvi, taču tie guvuši smagus ievainojumus un atrodas kritiskā stāvoklī.

Itāļu mediji ziņo, ka ap plkst.12 (plkst.13 pēc Latvijas laika) spēcīgas lietusgāzes laikā iegruvis aptuveni 200 metru garš Morandi tilta posms.

Ugunsdzēsības dienesta pārstāvis aģentūrai AFP pavēstījis, ka vairums tilta gruvešu uzgāzušies uz aptuveni 100 metrus zemāk esošajām dzelzceļa sliedēm un ka līdz ar gruvešiem nogāzušās vairākas vieglās un kravas automašīnas.

Kāds aculiecinieks televīzijas kanālam "Sky Italia" stāstījis, ka katastrofas brīdī uz tilta atradušās "astoņas vai deviņas" automašīnas.

Savukārt kāda ugunsdzēsības dienesta amatpersona Itālijas sabiedriskajai raidorganizācijai RAI pavēstījusi, ka no tilta nogāzušās aptuveni 20 automašīnas.

AFP fotogrāfs no notikumu vietas ziņo, ka tilta gabali uzkrituši arī vairākām tuvumā esošajām ēkām, kas pilnībā sagrautas.

Notikuma vietā nogādāta smagā celtniecības tehnika gruvešu aizvākšanai, bet cietušo un upuru meklēšanā tiek izmantoti policijas suņi.

Itālijas infrastruktūras un transporta ministrs Danīlo Tonelli tviterī pavēstījis, ka ar lielām bažām seko notikušajam, kas, domājams, izvērtīsies "milzu traģēdijā".

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Morandi tilts, kas ved pāri vairākiem desmitiem sliežu ceļu un industriālajai zonai, kurā atrodas vairākas fabrikas, celts pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados, bet 2016.gadā tas ticis renovēts.

foto: REUTERS/SCANPIX
Dženovā Itālijas ziemeļrietumos otrdien sabrucis autostrādes tilts.