foto: REUTERS/SCANPIX
"Ryanair" gatavojas kārtējam streikam; kompānija klusē, cik tūkstošus tas ietekmēs
Zemo cenu aviokompānija "Ryanair".
Pasaulē
2018. gada 1. augusts, 15:41

"Ryanair" gatavojas kārtējam streikam; kompānija klusē, cik tūkstošus tas ietekmēs

LETA

Īrijas zemo cenu aviokompānijas "Ryanair" piloti Īrijā piektdien gatavojas rīkot kārtējo streiku, aizsākot jaunu streiku vilni Eiropā.

Tādējādi šis Īrijā jau būs ceturtais "Ryanair" darbinieku streiks, un tas ietekmēs 20 no piektdien 300 ieplānotajiem lidojumiem.

Trešdien publiskotā paziņojumā aviokompānija piedāvāja tikties ar Īrijas pilotiem sestdien vai nākamajā nedēļā, lai atrisinātu pašreizējās domstarpības.

Tikmēr Zviedrijas pilotu arodbiedrība "Svensk Pilotforening" (SPF) trešdien pavēstīja, ka tās dalībnieki streiku plāno rīkot 10.augustā.

Arodbiedrība norāda, ka "Ryanair" vadības pārstāvji pastāvīgi atteikušies no sarunām ar ar SPF pārstāvjiem. SPF piebilda, ka Skavstas lidostā 100 kilometru attālumā no Stokholmas streikā piedalīsies aptuveni 40 piloti.

Arodbiedrība gan nesniedza informācija, cik daudz lidojumus šis streiks ietekmēs, bet "Ryanair" sīkākus komentārus nesniedz.

Tāpat par streiku rīkošanu nobalsojuši piloti Nīderlandē un Vācijā.

Arodbiedrības pieprasa, lai "Ryanair" savu personālu nodarbinātu saskaņā ar to valstu nacionālo likumdošanu, kur uzņēmums darbojas, nevis atbilstoši Īrijas likumiem.

Arodbiedrības arī pieprasa, lai ar brīvā līguma darbiniekiem līgumi tiktu slēgti uz tādiem pašiem nosacījumiem kā ar "Ryanair" pastāvīgajiem darbiniekiem.