foto: AFP
Indijā nedēļas nogalē izvarotas un aizdedzinātas divas meitenes
Mirušās 16 gadus vecās meitenes radi sēro par notikušo.
Pasaulē
2018. gada 7. maijs, 11:37

Indijā nedēļas nogalē izvarotas un aizdedzinātas divas meitenes

LETA

Indijā pagājušajā nedēļā izvarotas un aizdedzinātas divas meitenes, no kurām viena ir mirusi, bet otra slimnīcā cīnās par savu dzīvību.

Abi nežēlīgie uzbrukumi notikuši teju vienlaikus Džhārkhandas štatā, Indijas austrumos.

17 gadus vecā meitene, kura joprojām ir dzīva, guvusi pirmās pakāpes apdegumus. Viņai apdeguši 70% ķermeņa, atklāja policijas pārstāvis.

Meitene piektdien tika izvarota, aplieta ar petroleju un aizdedzināta.

Aizdomās par šo uzbrukumu aizturēts kāds 19 gadus vecs vīrietis, kurš dzīvoja tajā pašā apkaimē, kur viņa upuris.

Tikmēr citā Džhārkhandas štata apriņķī tika izvarota un sadedzināta dzīva 16 gadus veca meitene. Aizdomās par šo uzbrukumu aizturēti 15 cilvēki. Tiek uzskatīts, ka šajā lietā galvenais aizdomās turētais sadusmojies par ciemata padomes viņam piespriesto sodu par meitenes izvarošanu. Padome bija nolēmusi, ka viņam par šo noziegumu jāsamaksā aptuveni 600 eiro liels naudassods un jāizdara 100 vēderpreses vingrojumi.

Sadusmots par šādu lēmumu, vīrietis piektdien uzbruka meitenes vecākiem un aizdedzināja viņu māju, kurā tobrīd atradās izvarotā meitene.

2016.gadā Indijā tika reģistrēti aptuveni 40 000 izvarošanas gadījumu, taču patiesais skaits, domājams, ir lielāks.

Policijas nesen publiskotie dati liecina, ka šogad Indijas galvaspilsētā Deli katru dienu tiek izvarotas vairāk nekā piecas sievietes.

Indijas Augstākā tiesa otrdien izskatīs lietu, kurā astoņi hinduisti apsūdzēti astoņus gadus vecas musulmaņu meitenītes izvarošanā un nogalināšanā Džammu un Kašmiras štatā.

Indiešu aktīvisti sarīkojuši vairākus protestus, apgalvojot, ka policijas izmeklēšana nav objektīva.

Kopš šī nozieguma Indijas varasiestādes saskārušās ar pieaugošu spiedienu risināt seksuālās vardarbības problēmu, un ir mainīts likums, lai varētu piespriest nāvessodus bērnu izvarotājiem.

Plašu sabiedrības uzmanību Indijā pievērsusi arī Latvijas pilsones Līgas Skromanes izvarošana un noslepkavošana.