foto: Kirill Kukhmar/TASS
Nevis īssavienojums, bet gan tīša dedzināšana - lielveikala priekšniece par cēloni Kemerovas traģēdijai
Nodegušā tirdzniecības centra ģenerāldirektore ir apcietināta, un apcietinājums pagarināts vēl par 3 dienām.
2018. gada 27. marts, 20:12

Nevis īssavienojums, bet gan tīša dedzināšana - lielveikala priekšniece par cēloni Kemerovas traģēdijai

Jauns.lv

Tirdzniecības centrs Kemerovā "Ziemas ķirši" ticis tīši aizdedzināts, tiesā paziņojusi šobrīd aizturētā lielveikala ģenerāldirektore Nadežda Sudenoka, šovakar vēsta Krievijas mediji. Šāda versija gan ir pretrunā ar notikuma operatīvās izmeklēšanas slēdzienu, kas otrdien no rīta izplatīja paziņojumu, ka nelaimē vainojams īssavienojums elektroinstalācijās.

foto: Kirill Kukhmar/TASS

Sudenoka līdzās vēl citiem četriem lielveikala vadītājiem šobrīd tiek vainota 64 cilvēku nāvē, kuru dzīves aprāvās izklaides centrā svētdien un pirmdien. Sudenoka ir pārliecināta, ka nelaimes iemesls ir tīša dedzināšana, raksta Krievijas portāli.

Aģentūrai "Tass" centra vadītāja stāstīja, ka notikušais varētu būt atriebība no to pusaudžu puses, kurus pēdējā laikā nācies regulāri izraidīt no tirdzniecības centra rotaļu istabas - tās vietas, kur arī uguns izcēlusies. Pēdējā mēneša laikā tur atteikts uzturēties grupai jaunu puišu, kas izcēlušies ar sliktu uzvedību. Tie esot bijuši 7-8 pusaudži "ar dažādu nacionalitāti".

foto: Kirill Kukhmar/TASS
Nodegušā tirdzniecības centra ģenerāldirektore ir apcietināta, un apcietinājums pagarināts vēl par 3 dienām.

Priekšniece tiesā liecināja, ka "Ziemas ķiršos" notikušas regulāras ugunsdrošības pārbaudes, pēdējā - 14.februārī, pirmspēdējā decembrī. Sudenokas teikto apliecināja centra elektriķis Aleksandrs Ņikitenko, kurš arīdzan atbildīgs par signalizācijas iekārtām. 

Tiesā Sudenoka arī sacīja, ka abu kinozāļu rezerves izejas bijušas vaļā, nevis aizslēgtas, kā iepriekš ziņots. Durvis tikušas aprīkotas ar magnētiem, jo klienti esot regulāri sūdzējušies par troksni filmu laikā, tām aizveroties. 

Jauns.lv jau vēstīja, ka Krievijas Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Bastrikins paziņojis, ka saskaņā ar pašreizējo galveno versiju ugunsgrēku Kemerovas lielveikalā izraisījis īssavienojums ēkas elektroinstalācijā. Otra notikušā versija esot atklātas liesmas izmantošana, taču tā esot mazticama, piebildis Bastrikins. Viņš arī pavēstījis, ka ēkas ugunsdzēsības signalizācija nav darbojusies kopš 19.marta un ka apsargs, kad kļuvis zināms par ugunsgrēku, nav iedarbinājis arī ar roku ieslēdzamo nelaimes izziņošanas sistēmu.

Putins ierodas traģēdijas vietā Kemerovā

Kemerovā, kur svētdien notikušajā lielveikala ugunsgrēkā gāja bojā vismaz 64 cilvēki, otrdien uz stihisku mītiņu pie apgabala administrācijas ēkas pulcējušies ...

gallery icon
42

Kemerovas lielveikala iekšienē pēc traģiskā ugunsgrēka

Kāds sociālā tīkla "VKontakte" lietotājs publiskojis attēlus no ugunsgrēkā cietušā lielveikala iekšpuses.

gallery icon
6

Tūkstošiem cilvēku Kemerovā sēro par traģēdiju lielveikalā

Ugunsgrēkā tirdzniecības centrā Krievijas pilsētā Kemerovā dzīvību zaudējuši vismaz 64 cilvēki. Bojāgājušo skaits, visticamāk, pieaugs.

gallery icon
82

Milzīgs ugunsgrēks Kemerovas lielveikalā

Liesmas ēkā, kurā atrodas arī boulinga centrs, sauna un vairāki restorāni, pārņēmušas vairāk nekā 1000 kvadrātmetru lielu platību.

gallery icon
50