foto: Ekrānuzņēmums no Twitter
Tēvam, kurš zaudējis visu, Kemerovas varas pārstāvis pārmet “reklamēšanos uz traģēdijas rēķina”
Igors Vostrikovs (pa vidu) pagājušās svētdienas traģēdijā Kemerovā zaudēja visu ģimeni.
Pasaulē
2018. gada 27. marts, 16:34

Tēvam, kurš zaudējis visu, Kemerovas varas pārstāvis pārmet “reklamēšanos uz traģēdijas rēķina”

Jauns.lv

Vairāk nekā 4 stundu ilgajā mītiņā pie Kemerovas apgabala administrācijas ēkas Krievijā šorīt pulcējās tūkstošiem demonstrantu. Internetā sašutumu raisījis kāds apgabala vicegubernatora izteikums, kurā viņš vietējam iedzīvotājam – tēvam, kurš lielveikala ugunsgrēkā zaudēja savu ģimeni, pārmeta “reklamēšanos uz traģēdijas rēķina”.

Ilgais otrdienas rīta mītiņš, kurā stihiski bija sapulcējušies vairāki tūkstoši cilvēki, kuru vidū gan cietušie, gan viņu tuvinieku un draugi, kā arī citi Kemerovas iedzīvotāji, tika tiešraidē translēts internetā.

Sanākušie pauda neapmierinātību ar varasiestāžu reakciju, sastopoties ar traģēdijas sekām, un aicināja atklāt patieso upuru skaitu, kurš, pēc daudzu cilvēku domām, tiek slēpts.

Viens no aktīvākajiem runātājiem mītiņā bija Igors Vostrikovs – vīrietis, kurš traģēdijā zaudēja trīs bērnus, sievu un māsu.

Kameras kādā brīdī fiksēja momentu, kurā pūlim pretī iznākušais Kemerovas apgabala vicegubernators Sergejs Civiļevs apvainoja Igoru mēģinājumā reklamēties uz traģēdijas fona.

Tūkstošiem cilvēku Kemerovā sēro par traģēdiju lielveikalā

Ugunsgrēkā tirdzniecības centrā Krievijas pilsētā Kemerovā dzīvību zaudējuši vismaz 64 cilvēki. Bojāgājušo skaits, visticamāk, pieaugs.

gallery icon
82

Iedzīvotāji neuzticas vietējām varasiestādēm

Saskaņā ar oficiālajiem datiem ugunsgrēkā gājuši bojā 64 cilvēki, no kuriem šobrīd ir atpazīti 25. Starp bojāgājušajiem ir 41 bērns.

Vēl 67 cilvēki guvuši ievainojumus. No viņiem 14, tostarp trīs bērni, atrodas slimnīcās. Vairāk nekā desmit cilvēki joprojām skaitās pazuduši bez vēsts.

Tikmēr, kā jau minēts, kopš pirmdienas vakara sociālajos tīklos izplatās runas par simtiem bojāgājušo. Pilsētnieki ir pārliecināti, ka varasiestādes apzināti pazemina upuru skaitu.

Putins ierodas traģēdijas vietā Kemerovā

Kemerovā, kur svētdien notikušajā lielveikala ugunsgrēkā gāja bojā vismaz 64 cilvēki, otrdien uz stihisku mītiņu pie apgabala administrācijas ēkas pulcējušies ...

gallery icon
42

Vietējie mediji ziņo, ka mītiņa norises vietā ieradušies seši autofurgoni ar policijas īpašo izdevumu vienības OMON kaujiniekiem, kā arī piecas ātrās palīdzības automašīnas.

Krievijas Izmeklēšanas komitejas priekšsēdētājs Aleksandrs Bastrikins paziņojis, ka saskaņā ar pašreizējo galveno versiju ugunsgrēku izraisījis īssavienojums ēkas elektroinstalācijā.

Cilvēki Rīgā noliek ziedus pie Krievijas vēstniecības

Cilvēki noliek ziedus pie Krievijas vēstniecības Latvijā, pieminot bojāgājušos ugunsgrēkā tirdzniecības centrā Kemerovas pilsētā.

gallery icon
15