foto: EPA
Krievijā prezidenta vēlēšanu rezultāti anulēti piecos iecirkņos
Krievijas prezidenta vēlēšanas.
Pasaulē
2018. gada 19. marts, 15:32

Krievijā prezidenta vēlēšanu rezultāti anulēti piecos iecirkņos

LETA

Balsošanas rezultāti svētdien notikušajās Krievijas prezidenta vēlēšanās pārkāpumu dēļ anulēti piecos vēlēšanu iecirkņos, pavēstījusi Centrālā vēlēšanu komisija.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kopumā pārkāpumu skaits, par kuriem saņemta informācija, ir par pusi mazāks nekā iepriekšējās prezidenta vēlēšanās 2012.gadā, pirmdien žurnālistiem sacīja komisijas vadītāja Ella Pamfilova.

Divos vēlēšanu iecirkņos Dagestānā bijušas problēmas ar vēlēšanu urnām, teica Pamfilova.

Ļaudis dodas pie urnām: prezidenta vēlēšanas Krievijā 2018

gallery icon
35

Vēlēšanu iecirknī Sibīrijas pilsētā Tjumeņā fiksēts gadījums, kad urnās samesti fiktīvi biļeteni, komisija paziņoja tviterī.

Šobrīd notiek izmeklēšana par pārkāpumiem divos iecirkņos Kemerovas apgabalā Sibīrijā, un rezultāti šajos iecirkņos jau ir anulēti, apliecināja komisija.

Savukārt Krievijas neatkarīgie vēlēšanu novērotāji ziņoja par vairākiem tūkstošiem pārkāpumu svētdienas balsojuma gaitā.

Vēlēšanās uzvarējis līdzšinējais valsts galva Vladimirs Putins, saņemot 76,67% balsu, bet vēlētāju aktivitāte bijusi 67%, paziņojusi CVK.

Cilvēki Rīgā piedalās Krievijas prezidenta vēlēšanās

gallery icon
31

Vispazīstamākais opozicionārs Aleksejs Navaļnijs kā kandidāts vēlēšanām netika reģistrēts, jo viņam ir krimināla sodāmība lietā, kuru viņš pats dēvē par safabricētu. Navaļnijs bija aicinājis prezidenta vēlēšanas boikotēt.

Kompartijas kandidāts Pāvels Grudiņins, kurš ierindojies otrajā vietā, svētdienas balsojumu daudzo pārkāpumu dēļ nosaucis par "visnetīrākajām vēlēšanām postpadomju telpā". Pēc CVK datiem, viņš saņēmis 11,79% balsu.

Krievijas opozīcijas aktīvisti un nevalstiskās organizācijas ziņo par daudziem pārkāpumiem svētdien notiekošajās prezidenta vēlēšanās. Galvenie minētie pārkāpumi ir fiktīvu biļetenu mešana urnās, kā arī urnu novietošana ārpus videokameru redzamības loka.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās