foto: REUTERS
Arī Navaļnijs meties virsū Sobčakai, nākot klajā ar "oficiālu paziņojumu"
Ksenija Sobčaka svētdienas vakarā debatēs pie Navaļnija.
Pasaulē
2018. gada 19. marts, 15:48

Arī Navaļnijs meties virsū Sobčakai, nākot klajā ar "oficiālu paziņojumu"

Jauns.lv

Arī Aleksejs Navaļnijs meties virsū žurnālistei un politiķei Ksenijai Sobčakai, kura iesaistījās cīņā par Kremļa saimnieka krēslu, un jāsaka, piedzīvoja daudz nepatīkamu mirkļu debatēs ar saviem konkurentiem. 

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Tik dažādā žurnāliste un politiķe Ksenija Sobčaka

Tik dažādā žurnāliste un politiķe Ksenija Sobčaka

gallery icon
79

Navaļnijs izplatījis oficiālu paziņojumu, kurā atbildējis uz cilvēku kritiku par "pārāk strauji izrādīto" nepatiku pret Sobčaku. 

Jānorāda, ka pieminēto cilvēku neizpratni raisīja Navaļnija debates ar Sobčaku, kuras notika 18. martā pēc prezidenta vēlēšanām. 

"Cienījamie draugi, gribētu teikt dažus vārdus par manām vakardienas stihiskajām debatēm ar Kseniju Sobčaku. Es redzēju dažus komentārus, kur mani apsūdz par diezgan strauju nepatiku pret Kseniju, viņas politisko seju un politisko lomu," viņš iesāk. 

Navaļnijs turpina: "Bija teikts, ka "nevajag tik strauji", "politiķim jābūt elastīgam", "atkal opozīcija sastrīdējusies", kā arī "nevajag pāriet uz personīgiem apvainojumiem" un "populismu" (mans mīļākais). Es padomāju vēlreiz un izpētīju dažus Ksenijas Sobčakas komentārus, kurus viņa sniedza pēc vēlēšanu dienas, kurā notika masveida rezultātu falsifikācija. Tagad es esmu gatavs formulēt savu labi pārdomāto, sabalansēto un korekto atbildi visiem tamlīdzīgajiem komentētājiem: "Apskatiet, lūdzu, šo video un tad ejiet ieskrieties!"" 

Tas apskatāms šeit

Krievijas varas opozicionārs Sobčaku nodēvēja par "instrumentu Putina rokās" un apvainoja, ka viņa saņēma naudu par savas kandidatūras pieteikšanu vēlēšanām. "Tu melo katrā savā vārdā (..) tu prasmīgi spēlēji kariķēta liberālā kandidāta lomu," Sobčakai sacīja Navaļnijs. 

Savukārt pati prezidenta amata kandidāte Navaļnija raidījuma tiešraides laikā piedāvāja viņam sadarboties ar partiju, kuru viņa veido kopā ar opozicionāru Dmitriju Gudkovu. Navaļnijs uz to atbildēja: "Es spriedīšu pēc darbiem. Visi tavi darbi ir pretīgi un liekulīgi."

Sobčaka pēc šīm debatēm arī komentēja Navaļnija agresīvo stilu, bet par saņemto naudu paskaidroja tā: viņa stāstīja par kampaņai atrastajiem sponsoriem, nevis par naudu, kas samaksāta par kandidēšanu vēlēšanās. 

Jānorāda, ka šajā priekšvēlēšanu cīņa Sobčakai, par kuru nobalsoja aptuveni 1,66% vēlētāju, bija visai spraiga. Viņa televīzijas debatēs vairākas reizes nopietni saķērās ar saviem sāncenšiem, un reiz asarām acīs pameta televīzijas studiju, jo vairs nespēja izturēt pretīgo attieksmi no citu kandidātu puses.

Krievijas varas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs

Krievijas varas opozicionārs Aleksejs Navaļnijs

gallery icon
57
recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās