foto: Ekrānuzņēmums no Youtube.
Sobčaka neiztur Žirinovska un pārējo preteklības debašu laikā, izplūst asarās un aiziet no studijas
Pasaulē
2018. gada 15. marts, 12:25

Sobčaka neiztur Žirinovska un pārējo preteklības debašu laikā, izplūst asarās un aiziet no studijas

Jauns.lv

Krievijas prezidenta amata kandidāte Ksenija Sobčaka, kura šīs priekšvēlēšanu cīņas laikā debatēs ar saviem sāncenšiem vairākkārt nokļuvusi skandāla epicentrā, 14. martā notikušajās debatēs salūza. Žurnāliste un politiķe, kura jau vairākkārt kritizējusi telekanālus, kuri pieļauj balagānu kandidātu debašu laikā, izplūda asarās un devās prom no studijas odiozā mutes brūķētāja Vladimira Žirinovska žultainu komentāru pavadīta. 

Sobčaka apraudājusies telekanāla "Rossija 1" politiķu debašu ieraksta laikā. Šīs debates tiešraidē varēja redzēt skatītāji valsts Tālajos Austrumos, bet Maskavā tas tika translēts ierakstā. 

Tik dažādā žurnāliste un politiķe Ksenija Sobčaka

Tik dažādā žurnāliste un politiķe Ksenija Sobčaka

gallery icon
79

Katram kandidātam tika dotas 30 sekundes, kuras izmantot, lai uzrunātu potenciālos vēlētājus, taču Sobčakai ar sava laika izmantošanu negāja tik gludi, tāpēc viņai nācās sūdzēties, ka citi kandidāti neļauj runāt un viņu visu laiku pārtrauc. "Draugi, kāpēc jūs pārtraucat šeit tikai mani?" - vaicāja viņa, solot vērsties ar sūdzību Krievijas Centrālajā vēlēšanu komisijā. 

Debašu vadītājs Vladimirs Solovjovs tikmēr norādīja, ka nekā nevar ietekmēt situāciju, jo Centrālā vēlēšanu komisija viņam aizliedz pārtraukt debašu dalībniekus. 

Visiem kandidātiem pabeidzot savas uzrunas, Sobčaka pieprasīja kompensēt viņai atņemto laiku, taču tad apraudājās un devās prom no studijas. 

"Kāpēc vienīgais cilvēks, kuram jūs nemaz neļaujat runāt, esmu es?" - vaicāja politiķe, kamēr Žirinovskis fonā turpināja mētāties ar dažādām dzēlībām. 

Sobčaka jau ar asarām acīs turpināja: "Šis cilvēks apsauc mani par m***u un netīru raganu jūsu raidījumā, un jūs ļaujat to darīt katru reizi. Man ir mans likumīgais laiks, šis cilvēks mani visu laiku aizvaino," viņa sacīja Solovjovam, kurš paziņoja: "Es uzskatu, ka tas ir ārprāts. Viena kandidāta kolektīva vajāšana. Tas ir ārprāts - sievietes novešana līdz asarām." Arī viņš, līdzīgi kā citi debašu dalībnieki, nelaiž garām nevienu iespēju norādīt uz faktu, ka politiķe ir sieviete. 

Kā zināms, Krievijas prezidenta vēlēšanas notiks 18. martā un nevienam nav šaubu, ka tajās uzvarēs pašreizējais valsts galva Vladimirs Putins, kurš atteicās piedalīties televīzijas debatēs.

Jau vēstījām, ka savu izvēli izdara Krievijas arktiskās daļas iedzīvotāji Jamalas Ņencu autonomajā apvidū, kur dzīvo ziemeļbriežu ganu nomadu tauta. Šajā apgabalā nav ceļu, un nokļūšana turp ļoti atkarīga no laika apstākļiem. Saskaņā ar prognozēm labvēlīgākais laiks, kad doties turp ar helikopteru, bija tagad, tāpēc vēlēšanu urnas tur tika nogādātas jau februāra beigās. 

Aizraujošas ainiņas no ziemeļbriežu ganu tautas ņencu došanās uz vēlēšanu iecirkni

Aizraujošas ainiņas no ziemeļbriežu ganu tautas ņencu došanās uz vēlēšanu iecirkni

gallery icon
52