1dienas
19stundas
31minūtes
43sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
Ģenerālprokuratūra nāk klajā ar jaunu informāciju zvērīgi noslepkavotās Ievas Strazdauskaites lietā
foto: no izdevniecības Rīgas Viļņi arhīva
Tieši pirms gada Lietuvā tika noslepkavota jauna sieviete Ieva Strazdauskaite.

Ģenerālprokuratūra nāk klajā ar jaunu informāciju zvērīgi noslepkavotās Ievas Strazdauskaites lietā

Jauns.lv

Lietuvas Ģenerālprokuratūra paziņojusi, ka ir pabeigta izmeklēšana lietā par 26 gadus vecās Ievas Strazdauskaites slepkavību, kas pērn martā satricināja ne tikai Lietuvu, bet arī Latviju. Izmeklēšana ilgusi gadu, un tagad uzskatāma par noslēgtu, vēsta "Lietuvos Rytas".

Ģenerālprokuratūra nāk klajā ar jaunu informāciju ...

Ievas Strazdauskaites slepkavības lietā aizdomās turēto trijotne - radinieki Bieļauski

Leons, Karolis un Mants tiesas zālē 7.decembrī. Tiesa apmierināja prokuroru lūgumu trijotni no cietuma neizlaist vēl 3 mēnešus.

Tuvākajā laikā visiem trim brālēniem Bieļauskiem tiks uzrādītas apsūdzības. Trijotne, kuru tur aizdomās par Strazdauskaites auto nolaupīšanu un vēlāk saimnieces noslepkavošanu, patlaban uzturas ieslodzījumā, un, kā vēsta kaimiņvalsts mediji, sapņojot par nokļūšanu brīvībā.

Prokurors Arturs Urbelis atklāja, ka lietas materiāli veido 20 sējumus. "Šī slepkavība ir viens no brutālākajiem un šokējošākajiem noziegumiem, kādu esam pieredzējuši," Urbelis pauda "Lietuvos Rytas". Viņš pastāstīja, ka izmeklēšanā visilgāko laiku paņēmušas notikuma vietu ekspertīzes.

Kā zināms, meiteni - nosistu ar lāpstu un apraktu - atrada mežā Ķedaiņos. Neilgi pirms līķa atrašanas mežā citā vietā atrada arī viņai nolaupīto luksus klases "Audi".

Runā Manta Bieļauska māte

Pirmo reizi ar Lietuvas medijiem runājusi sieviete, kuras viens no bērniem Mants Bieļausks - ir aizturētās trijotnes sastāvā. Apcietinātais ir vecākais no Adeles Bieļauskienes pieciem bērniem.

Sieviete atklāj, ka par izmeklēšanas gaitu uzzina tikai no citu runām. "Tikai no jums tagad uzzinu, ka izmeklēšana beigusies. Es neprotu lasīt un rakstīt, tāpēc arī nesazinos ar dēlu cietumā. Pēdējoreiz redzēju Mantu pērn 10.martā - aizturēšanas dienā," sieviete teikusi "East of Lithuania".

Viņa pastāsta, ka dēls pēdējoreiz mājās bijis 5.martā (kas sanāk jau pēc slepkavības) un uzvedies klusi, neko daudz nerunājis. Spēlējis kārtis ar saviem jaunākajiem brāļiem, gājis siltumnīcu pie saimnieka, kurš viņu algojis, apraudzīt gurķus.

Vēlāk Mants kopā ar Keroli un Leonu Bieļauskiem atrasti un apcietināti. Māte: "Es nekad nebūtu varējusi iedomāties, ka viņš var pastrādāt ko tādu. Viņš ir tāds lēnīgs un noteikti nebija nozieguma iniciators," medijiem paudusi Bieļauskiene. Nedēļu pēc dēla aresta viņa sacīja, ka pārtrauks ar Mantu jebkādas attiecības, ja viņa vaina tiks pierādīta. Tagad māte vairs nav tik kategoriska un teic, ka "redzēs, kā būs".

Atvadīšanās no Ievas Strazdauskaites