foto: Sergei Fadeichev/TASS
Skandāls ar Žirinovski vēl nav norimis, bet Sobčaka kārtējās debatēs aizvainota un apsaukta. VIDEO
Ksenija Sobčaka.
Pasaulē
2018. gada 1. marts, 16:45

Skandāls ar Žirinovski vēl nav norimis, bet Sobčaka kārtējās debatēs aizvainota un apsaukta. VIDEO

Jauns.lv

Vēl nav norimušas emocijas pēc Krievijas prezidenta amata kandidātes Ksenijas Sobčakas un odiozā politiķa, arī prezidenta kandidāta Vladimira Žirinovska kašķa "Rossija-1" debašu laikā, kā Sobčaka atkal aizvainota kārtējās debatēs. Šoreiz telekanāla PBK kandidātu diskusijā, pēc politiķes domām un daudzu viņas atbalstītāju domām, ļoti neprofesionāli rīkojies raidījuma vadītājs Anatolijs Kuzičevs. 

Šīs debates notika 1. marta rītā. Daudzi skatītāji pamanīja, ka Kuzičevs bija visai kareivīgi noskaņots pret debašu dalībnieci, un visādi centās viņu aizvainot, lai gan no sarunu moderatoriem skatītāji parasti cer sagaidīt neitralitāti un vienādu attieksmi pret visiem iesaistītajiem. 

Tomēr Kuzičevam tas neizdevās, viņš ne tikai iesaistījās strīdā ar Sobčaku, bet pat nosauca viņu par klaunu. 

Žurnāliste un jaunizceptā politiķe pēc debatēm rūgtumu par notikušo pauda savā sociālā tīkla "Instagram" profilā, rakstot: "Vēl tikai vakar ar mani strīdējās Solovjevs [žurnālists, debašu vadītājs] un mani aizvainoja Žirinovskis telekanālā "Rossija-1", bet šodien "Pirmajā kanālā" nolēma pievienoties - ar mani strīdējās un mani apvainoja tā dēvēto debašu vadītājs."

Tik dažādā žurnāliste un politiķe Ksenija Sobčaka

Tik dažādā žurnāliste un politiķe Ksenija Sobčaka

gallery icon
79

Sobčaka norāda, ka atkal neviens no vīriešiem oponentiem viņu neaizstāvēja, ne vien tāpēc, ka viņa ir sieviete, bet tālab, ka tiek pārkāpts elementārs reglaments. 

"Vadītājam nav tiesību strīdēties ar kandidātu," pauž Sobčaka, norādot, ka  nu nāksies rakstīt sūdzību Centrālajai vēlēšanu komisijai, kā arī Konstantīnam Ernstam, PBK ģenerāldirektoram.

"Bet neatkarīgi no viņu reakcijas, ar šo vadītāju tās nav debates, bet kārtējā māžošanās. Sievietes nav vājais dzimums, un dažāda veida rupju attieksmi no pārējiem kandidātiem es necietīšu," sacīja Sobčaka. 

Jāatgādina, ka trešdien Sobčaka televīzijas debašu laikā telekanālā "Rossija-1" vairs nav varējusi izturēt odiozā politiķa Vladimira Žirinovska aizvainojošo muldēšanu, tāpēc bijusi spiesta aizvainojumu birumu apturēt, iešļācot viņam sejā ūdeni. 

Strīds abu vidū sākās cita kandidāta Sergeja Baburina uzstāšanās laikā. Žirinovskis pārtrauca Baburinu, lai gan laiks izteikties bija atvēlēts tieši viņam, savukārt Sobčaka aicināja viņu saglabāt mieru, pēc kā politiķis nodēvēja viņu par "muļķi". 

"Nevajag šurp vest tirgus meičas no ielas. Visus šos netīrumus. "Dom-2" - tur ir izvirtība. Lai viņa aizveras," sacīja Žirinovskis, uz ko Sobčaka atbildēja, ka šī televīzijas projekta (viņa kādreiz to vadīja) dalībnieki uzvedas pieklājīgāk nekā viņš. 

Žirinovskis turpināja apvainot Sobčaku, tostarp nodēvējot arī par prostitūtu, kā rezultātā žurnāliste un nu jau arī politiķe viņam sejā iegāza ūdeni. 

"Uzvedieties pieklājīgi. Es izmantoju jūsu paša metodes,' viņa sacīja, pēc kā necenzēta leksika no Žirinovska mutes sāka birt kā no pārpilnības raga.