foto: Vida Press
Pasakaini skaistā ciematā Sardīnijā piedāvā iegādāties īpašumus par vienu eiro
Pasaulē
2018. gada 1. februāris, 10:57

Pasakaini skaistā ciematā Sardīnijā piedāvā iegādāties īpašumus par vienu eiro

Kasjauns.lv

Otras lielākās Vidusjūras salas Sardīnijas provincē Ollolai tiek piedāvāta iespēja iegādāties mājokli par 1 eiro. Nelielajā lauku ciematiņā šāda iniciatīva sākta jau 2015. gadā, lai pasargātu apdzīvoto vietu no pilnīgas izmiršanas. 

Ciemata vietējo iedzīvotāju skaits samazinājies līdz 1300, ik gadu sarūk arī jaundzimušo skaits, tāpēc Ollolai mērs Efisio Arbau izveidojis programmu, kurā cilvēki tiek aicināti iegādāties mājokli par 1 eiro, lai neaizlaistu nebūtībā provinces kultūras mantojumu. 

Pārdošanā esošās mājas gan nav izsmalcinātas rezidences jūras krastā, vairumam no tām stāvoklis ir bēdīgs, tāpēc nepieciešams ieguldīt pamatīgu darbu remontā. Turklāt, jaunajiem īpašniekiem jāuzņemas saistības trīs gadu garumā, lai iegādāto īpašumu atjaunotu. Tāpat noteikumi paredz, ka mājokli nedrīkst pārdot ātrāk par pieciem gadiem kopš pirkuma noformēšanas. 

Par spīti striktajiem nosacījumiem, ārvalstnieki izrādījuši lielu interesi par lētajām mājām, tāpēc pieteikšanās termiņš ierobežots līdz 2018. gada 7. februārim. 

Ollolai ciemats ir viens no Sardīnijas neskartākajiem un noslēpumainākajiem reģioniem. Lai gan tas atrodas pasakainā vietā un var lepoties ar unikālām tradīcijām un kultūras mantojumu, lielākā daļa jauniešu ciematu pametuši, lai dotos uz lielākām pilsētām. Akmens ēkas, kuras pašlaik tiek tirgotas par vienu eiro, pamestas novārtā jau desmitiem gadu, vēsta "The Independent". 

Ollolai nav vienīgais Itālijas ciemats, kas mēģina piesaistīt iedzīvotājus ar izdevīgiem nekustamā īpašuma piedāvājumiem. Jauns.lv jau ziņoja, ka Vēsturiskā Itālijas reģiona Apūlijas mērs ir gatavs piedāvāt naudu ikvienam, kas būtu gatavs pārvākties uz reģionā esošo Kandelo ciematu.

Lai atgūtu pilsētiņas zaudēto varenību, mērs piedāvājis līdz pat 2000 eiro, lai iedrošinātu cilvēkus, tostarp ārzemniekus, uz turieni pārvākties. 

Mērs pat izteicis piedāvājumu par nodokļu atlaidēm un garantētu vietu valsts bērnudārzā, lai tikai jaunās ģimenes pārceltos uz krāšņo ciematu. 

Tēmas